Protokol imzalandı: KKTC vatandaşı öğrencilere, Kocaeli Üniversitesi'nde özel kontenjan

2 Mayıs 2024

Güncelleme: 3 Mayıs 2024

A
A

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kocaeli Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, KKTC vatandaşı öğrencilere Kocaeli Üniversitesi'nde özel kontenjan ayrılması ve lisans programlarında öğrenim görmesi için işbirliği yapılmasını içeriyor.

ZgotmplZ

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kocaeli Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette Çavuşoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk tarafından karşılandı.

Burada, Türkiye'nin ve dünyanın sayılı kampüsleri arasında yer alan Kocaeli Üniversitesi'nin ana kampüsü Umuttepe hakkında bilgi aldı.

Ziyaret kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kocaeli Üniversitesi arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokol, KKTC uyruklu öğrencilere yönelik olarak Kocaeli Üniversitesi'nde özel kontenjan ayrılması ve öğrencilerin lisans programlarında öğrenim görmesi için işbirliği yapılmasını içeriyor.

PROTOKOL NEYİ İÇERİYOR?

Protokol ile, Kocaeli Üniversitesinde öğrenim görmek isteyen KKTC uyruklu öğrencilere, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen yurtdışından öğrenci kabul kontenjanları kapsamında, Kocaeli Üniversitesi tarafından özel kontenjan ayrılacak ve KKTC uyruklu öğrencilerin, Kocaeli Üniversitesi Lisans Programlarında öğretim görmesi için işbirliği yapılacak.

Protokol kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim ve Dışİlişkiler Dairesi tarafından belirlenen kontenjanlara müracaat eden öğrencilerin akademik değerlendirmeleri, yine Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi tarafından yapılacak ve daha sonra, yapılan akademik değerlendirme sonuçları Kocaeli Üniversitesine bildirilecek. Kocaeli Üniversitesi ise nihai değerlendirmeyi yapıp, kayıt hakkı kazanan öğrencilere ve Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesine gerekli bilgilendirmeleri yapacak.

ÇAVUŞOĞLU: MUTLUYUM...

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, KKTC'li öğrencilerin Kocaeli kentiyle bütünleşmiş bir üniversitede eğitim görmesinin kendisini mutlu ettiğini belirtti. Kocaeli Üniversitesi'nin Türkiye için önemli bir yükseköğretim kurumu olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, protokolün KKTC'nin gelişimi için eğitim gören, araştıran ve üreten bireyler yetiştirmeyi amaçladığını ifade etti.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise konuşmasında, bu ziyaretin memnuniyet verici olduğunu ve imzalanan protokolün KKTC uyruklu öğrencilere önemli fırsatlar sunacağını belirtti. Cantürk, KKTC uyruklu öğrencilerin Kocaeli Üniversitesi'nin imkanlarından yararlanmasının önemli olduğunu vurgulayarak, protokolün hayırlı olmasını diledi.

Ziyarete Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Behcet Çelebi ve Özel Kalem Müdürü Kemal Şöföroğlu ile İstanbul Başkonsolosluğundan yetkililer de eşlik etti. Bu anlamlı ziyaret için Bakan Nazım Çavuşoğlu'na teşekkürlerini ileten Cantürk, protokolün hayırlı olmasını temenni etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar