Pazartesi günü çadırda eğitim başlıyor

9 Mart 2023

Güncelleme: 9 Mart 2023

A
A

Gazimağusa'da bulunan Namık Kemal Lisesi öğrencileri okul binasının "depreme dayanıksız" olduğu gerekçesiyle eğitime devam edemiyordu. Bu nedenle öğrenciler için okul bahçesine 25 adet çadır kuruldu. 30 Mart'a kadar bu çadırlarda eğitim verilecek.

ZgotmplZ

Türkiye’de Kahramanmaraş merkezli büyük depremin ardından okullarda depreme dayanıklılık testleri yapılıyor.

Okulların durumuna ilişkin belli oranda veriler alınırken, bu süreçte eğitimin aksamaması için gereken tedbirler de alınmış durumda.. Bu çerçevede, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde yürütülen çalışma çerçevesinde Namık Kemal Lisesi bahçesine çadır kuruluyor.  

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, BRT'ye yaptığı açıklamada, Namık Kemal Lisesi'nde öğrencilerin pazartesi gününden itibaren kurulan çadırlarda eğitim göreceğini açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu, açıklamasında “Depremden sonra oluşan tedirginliğe bağlı olarak belli okullarda bazı değişikliğe gitmiştik. Yenierenköy, Yeniboğaziçi, Değirmenlik ve Dikmen’de bazı düzenlemeler yapmıştık. Bildiğiniz gibi Namık Kemal Lisesi, Dr Fazıl Küçük, Karakol ilkokulunda ve Cumhuriyet Lisesinde bazı endişelerden  dolayı öğrencilerin okula devam etmeme gibi durum ortaya çıkmıştı. Biz tabi ki öğrencilerimize okula dönün diyemedik. Nedeni de elimizde rapor yok idi” dedi.

"ÇALIŞMALARA BAŞLADIK"

Başbakanlık Deprem Denetim Komitesi’ndeki toplantıda okul binalarının durumu ile ilgili belli ölçekte veriler verildiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, “Henüz daha bu veriler tamamlanmadı. Ancak zaman hızla geçiyor. 10 günü aşan bir zaman diliminde çocuklarımız okullarından koptular. Eğitime ara verdiler. Bunu durdurabilmek adına biz acil bir eylem planı yapabilmek adına Deprem Komitesi altında bir Alt Komite kurduk, çalışmaya başladık” diye konuştu.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde öğrenciler için çadırlar hazırlanıyor.
NAMIK KEMAL LİSESİ BAHÇESİNE 25 ÇADIR KURULDU. 30 MART'TAN SONRA ÖĞRENCİLERE NEREDE EĞİTİM GÖRECEK?

Önümüzdeki hafta pazartesi günü tüm öğrencilerin okullarda olmasını hedeflediklerini belirten Nazım Çavuşoğlu, “Çok kalabalık olan Namık Kemal Lisesi’ne şuanda öğrenciler gitmiyor. Deprem komitesinden aldığımız verileri de değerlendirerek Namık Kemal Lisesinde 14 tane sınıfın herhangi bir risk taşımadığı kullanılabilir olduğu tespitinden sonra biz geriye kalan öğrencileri sığdırabilmek adına askerimizle temas ettik ve 25 tane çadırı Namık Kemal Lisesi’nin bahçesine kuruyoruz. 30 Mart’a kadar eğitim böyle devam edecek. 30 Mart’tan sonra hemen Namık Kemal’in yanına yapılan Yonpaş Lisesi bize teslim edilecek ve 30 Mart’tan sonra Yonpaş Lisesi'nden 16 sınıfı alacağız. Ve çadırda öğrenim gören öğrenci sayısı çok az kalacak. Biz de bu arada Namık Kemal Lisesi’nin diğer sınıfları ile ilgili ileri tetkik çalışmalarını yapacağız. Ve ileri tetkik çalışmasından çıkan sonuçlara göre proje , tadilat, güçlendirme veya bilim insanları ne diyorsa onu yapacağız” dedi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren çadır kurma işlemleri gerçekleştirildi.​​​
DOKTOR FAZIL KÜÇÜK ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ'NDE 12 ÇADIR KURULACAK

Doktor Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nde de kültür derslerinin yapılabilmesi için 12 tane çadır kurulacağını açıkladı.

Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Doktor Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nde de kültür derslerinin yapılabilmesi için 12 tane çadır kurulacağını açıkladı. Hafta sonuna kadar çadırları kurmaya hedeflediklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, Cumhuriyet Lisesi’ne de 14 tane çadır kurarak eğitimi başlatmak istediklerini söyledi.

Namık Kemal Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Arkın Köseoğlu 22 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada, "Depreme Dayanıklılık Raporu çıkana kadar çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz." ifadelerine yer vermişti.

Öğrenciler bu binada eğitim görüyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar