Öğretmenlerden düdüklü, hunili, barakalı, danslı eylem...

9 Kasım 2023

A
A

Meclis ve Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem ve miting düzenleyen öğretmenler Çavuşoğlu'nu istifaya davet etti. Düdüklü, hunili, danslı eylemde, bakanlık önüne temsili "çamura batmış" makam yerleştirerek açılışı da yapıldı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) çocukların, tüm sendikaların, kurumların, çevrenin, toplumsal yapının, sağlık ve eğitimin tehdit altında olduğu gerekçesiyle Cumhuriyet Meclisi ve Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem ve miting düzenledi.

Pankart ve dövizlerle sendika genel merkezinden saat 15.00'te hareket eden eylemci öğretmenler, düdükleri ve başlarına taktıkları huni ve koruyucu kasklarıyla saat 15.30'da Meclis önüne geldi, "Lâik ve Demokratik Eğitimden Vazgeçmeyeceğiz", "Devlet Okullarını ve Çocuklarımızı Sahipsiz Bırakmayacağız", "Eğitime ve Öğretmene Yapılan Saldırılara Asla İzin Vermeyeceğiz" pankartları taşıdı, konuşmalarıyla hükümet politikalarını eleştirdi, düdükle protesto etti.

Meclis önündeki konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürünerek burada da müzik yayını ve düdükler eşliğinde eylem gerçekleştirildi. Eylemciler yanlarında getirdikleri üzeri Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun resimleriyle süslenen konteyneri bakanlık önüne yerleştirerek sembolik "çamur içinde kalmış" makam oluşturup açılışını yapması için Çavuşoğlu'na çağrıda bulundu, ardından açılışını gerçekleştirdi.

Eylemciler, bakanlık önünde "Yobaz Bakan İstemiyoruz", "Öğretmen Düşmanı Bakan İstemiyoruz", "Öğretmen Ücretli Köle Değildir" sloganları attı, düdük ve sloganlarla Eğitim Bakanı Çavuşoğlu'nu protesto etti ve istifaya çağırdı.

Öğretmenlerin eylemi müzik ve danslarla sonlandırıldı.

Eylemde öğretmenlere bazı siyasi parti, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve veliler de destek verdi.

EYLEM'E GÖRE "TÜM KESİMLER PLANLI SALDIRI ALTINDA"

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem Meclis önündeki konuşmasında toplumsal mühendislik, itibarsızlaştırma, etkisizleştirmenin söz konusu olduğunu, doktor, öğretmen, işçi, kamu çalışanı ve dolayısıyla her kesimin planlı bir saldırı altında olduğunu savundu.

Eylem, "halkın fakirleştiği, rüşvet, yolsuzluk, peşkeş ve yüzsüzlüğün tavan yaptığı bir dönemde kitap içerikleriyle, Kur'an kurslarıyla, tarikatlarla ideolojik dönüştürme çalışmalarının devam ettiğini" ve bu mevcut düzenle mücadele edeceklerini kaydetti.

Okullara bütçe aktarılmaması, yatırımsız bırakılması, eksik kadroların doldurulmaması, çocukların risk ve tehdit altında olmasını eleştiren Selma Eylem, Eğitim Bakanı'nın dayatmalarına ve Kıbrıs Türk kimliği ve kültürüne yapılan saldırılara boyun eğmeyeceklerini dile getirdi.

MAVİŞ'TEN "ÇAVUŞOĞLU'NU KOLTUKTAN İNDİRECEĞİZ" İDDİASI

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, Bakan Nazım Çavuşoğlu'nun makamındaki günlerinin sayılı olduğunu savundu ve Bakan Çavuşoğlu'nu koltuktan indireceklerini söyledi.

Yaptıkları uygulamalarla "lâikliği çöpe atanların, eşitliği uygulamayanların, ülkeyi tarikatlara ve gericilere teslim etmeye çalışanların yarın rozetlerini takarak 10 Kasım dolayısıyla Atatürk'e bağlılık sözü vereceklerini" söyleyen Maviş, sözlerini Süleyman Apaydın'ın "Yıkın Heykellerimi" şiiriyle tamamladı.

Eylemde TDP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt, CTP Milletvekili Erkut Şahali ve Laik Demokratik Eğitim için Mücadele Hareketi velileri adına Melek Arabacıoğlu da birer konuşma yaptı.

GÖKÇEBEL'DEN "ÇAVUŞOĞLU'NA EMPATİ" ÇAĞRISI

Milli Eğitim Bakanlığı önündeki eylem sırasında konuşan KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel ise Bakan Çavuşoğlu'nu kanalizasyonu patlamış, deprem riski altındaki okullarda eğitime davam eden öğrenci ve öğretmenle empati kurmaya çağırdı.

Çavuşoğlu'na "emir eri olmama, eğitimle, okullarla, yaşam biçimiyle, müfredatla, kitaplarla oynamama" çağrısı yapan Gökçebel, Bakanın "aldığı talimatla aylardır öğretmene saldırdığını, halktan kesilen deprem paraları da dahil okullara tek kuruş bütçe ayrılmadığını" iddia etti.

İhalesiz yüzlerce konteyner alımı yapıldığını, şaibeli üniversite izinleri ve kantin ihaleleri olduğunu da savunan Tahir Gökçebel buna karşın, okullarda Türkçe bilmeyen, özel eğitime muhtaç öğrenciler için, öğretmen eksiği için, sandalyesi dahi olmayan öğretmen odaları ve aç çocuklar için hiçbir girişimde bulunulmadığını iddia etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar