Öğrenciler Belçika yolunda

14 Mart 2024

Güncelleme: 15 Mart 2024

A
A

Kıbrıs Türk ve Rum 17 lise öğrencisi, Belçika'nın Brüksel kentine gidiyor. Ziyaret, Kıbrıs'ta uzlaşı ve yeniden birleşmeyi teşvik etmek amacıyla düzenleniyor.

ZgotmplZ

Almanya ve Hollanda'daki Birleşik Dünya Kolejleri (UWC) okullarında eğitim alan Kıbrıs Türk ve Rum toplumlarından 17 lise öğrencisi, Brüksel'e gerçekleştirilecek ortak çalışma ziyareti kapsamında bir araya geliyor. Bu ziyaret, Kıbrıs'ta uzlaşı ve yeniden birleşmeyi teşvik etmek amacıyla düzenlenen iki toplumlu bir barış programı olan UWC çerçevesinde AB Burs Programı tarafından organize ediliyor.

"Köklere Dönüş: Barışçıl ve Birleşik Bir Gelecek İçin Kıbrıslı Gençler" sloganı altında düzenlenen çalışma ziyareti, Avrupa Komisyonu'nun işleyişi hakkında bilgi sahibi olmak üzere öğrencilere bir dizi fırsat sunuyor. Bu fırsatlar arasında Avrupa Komisyonu Üyesi Elisa Ferreira'nın kabinesi ile görüşmeler, Avrupa Komisyonu'nun Kıbrıs Çözüm Destek Birimi ile görüşmeler, Experience Europe Sergi Merkezi ve Avrupa Tarihi Evi ziyaretleri bulunuyor. Ayrıca öğrenciler, Avrupa'da barış ve insan haklarına destek veren gençlerin öncülüğündeki bir sivil toplum örgütüyle de bir araya gelecekler.

Avrupa Komisyonu Yapısal Reform Desteği Genel Müdürü Mario Nava, ziyaretin önemine vurgu yaparak, Kıbrıslı gençlerin adanın genelinde barış ve dostlukların mümkün olduğunu göstererek toplumlar arasında daha güçlü bağlar kurabileceklerini belirtti. Bu ziyaretin, adaya iş birliği ve birlik mesajı yayılmasına ilham kaynağı olmasını umduğunu ifade etti.

UWC'deki AB Burs Programı, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Yardım Programı kapsamında finanse ediliyor. 2019 yılında başlatılan bu program çerçevesinde Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk öğrencilere Avrupa'daki UWC okullarında iki yıllık bir lise programı olan Uluslararası Bakalorya Diploma Programını birlikte tamamlamaları için 46 AB bursu verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar