Muharrem Döveç Ortaokulu'nun temeli atıldı

23 Kasım 2023

Güncelleme: 23 Kasım 2023

A
A

24 derslikli Muharrem Döveç Ortaokulu’nun temeli atıldı.

ZgotmplZ MEB

“Bir Okul da Sen Yap Projesi” çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Döveç Grup arasında imzalanan protokol  kapsamında İskele’de inşa edilecek Muharrem Döveç Ortaokulu’nun temeli, bugün düzenlenen törenle atıldı.

Temel tama törenine, Cumhurbaşkanı Vekili Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bakanlar, milletvekilleri, Döveç ailesi ve diğer davetliler katıldı.

OKULUN ÖZELLİKLERİ

Okul yaklaşık 43 bin metrekare arazi üzerinde kurulacak ve 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak.

Yeni ortaokul, 24 derslik, 2 bilgisayar laboratuvarı, 2 fen bilimleri laboratuvarı, 2 teknoloji tasarım odası, müzik odası, spor odası, kütüphane, idari odalar, öğretmenler odası, spor salonu ve konferans salonundan oluşacak.

700 öğrenci kapasiteli okulda, koşu ve yürüyüş parkuru, 10 bin metrekarelik yeşil alan, basketbol, voleybol, tenis ve futbol sahaları yer alacak.

Kafeterya binası ise yemekhaneye dönüştürülebilecek şekilde tasarlandı.

Şampiyon Melekler’in adı da çok amaçlı salon ile yaşatılacak.

63 OKUL GÜÇLENDİRİLECEK… EĞİTİME 1,5 MİLYAR TL HARCANACAK

Diğer yandan temel alta töreninde konuşan Başbakan Ünal Üstel, 2024 yılı içerisinde 63 okulu güçlendireceklerini, halkın bağışladığı, vergilerden topladıkları yaklaşık 500 milyon TL tutarındaki parayı da okullar için harcayacaklarını, toplamda okullara 1,5 milyar TL harcama yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Üstel, gelinen noktada özel sektör-hükümet iş birliğinde bugün 13’üncü okulun temelini attıklarını, 7 okulun bitirildiğini, 8’incinin temelini bugün attıklarını geri kalanların proje çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu, onların da en geç yıl sonuna kadar temelini atmayı hedeflediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da yakın bir gelecekte birçok açılış yapacaklarını, temel atacaklarını söyleyerek, 10-15 gün içerisinde Yeniboğaziçi’ndeki okulu da açacaklarını bildirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar