Mesleki Eğitim Fuarı açılışında eylem!

7 Mayıs 2024

Güncelleme: 7 Mayıs 2024

A
A

Mesleki Eğitim ve Yerli Ürünler Fuarı'nın ikincisi düzenlendi ve resmi açılış töreni Lefkoşa Fuar Alanı'nda gerçekleştirildi. Meslek liseleri ve üniversitelerin ürünlerini sergilediği fuar 9 Mayıs'a kadar sürecek. KTOEÖS bina önünde eylem yaptı.

ZgotmplZ

Mesleki Eğitim ve Yerli Ürünler Fuarı açıldı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen fuarın resmi açılış töreni Lefkoşa Fuar Alanı’nda bulunan Evlendirme Dairesi’nde yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyetçi Türk Partisi Başkanı Tufan Erhürman, bakanlar, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı yetkilileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi tarafından organize edilen fuarda 12 meslek lisesi, Çıraklık Eğitim Merkezi, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve 11 üniversite, ürün ve şovlar sergileyerek tanıtım yapacak.

Cumhurbaşkanı Tatar, dijital dönüşümle birlikte mesleki teknik eğitimi kullanarak adanın daha sürdürülebilir bir yapıya dönüştürme gerekliliğine vurgu yaptı. Aynı zamanda hayat boyu eğitimin önemini vurgulayarak, mesleklerin şekillendirilmesi ve anlayışların geliştirilmesinin daha verimli olunmasını sağlayacağını belirtti.

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türkü'nün zorluklara rağmen üretmeye devam ettiğini ve üretimin her geçen gün ileriye gittiğini vurguladı. Üstel, çocuklara ve gençlere yatırımın önemine dikkat çekerek, eğitim alacak gençlerin gelecekte ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacaklarını ifade etti.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, üretimin varoluşun en önemli unsurlarından biri olduğunu belirtti. Ara eleman yetiştirmenin önemine vurgu yaparak, bu konuda ailelerin ve toplumun destek olması gerektiğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, mesleki eğitimin ülkenin ayakta kalması için hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Aynı zamanda pandemi döneminde mesleki eğitimin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı ve fuarın katkı sağlayanlara teşekkür etti.

KTOEÖS "ŞOK EYLEM" YAPTI

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), açılış törenin yapıldığı binanın önünde "şok eylem" yaptı. Aralarında KTOEÖS Başkanı Selma Eylem’in de bulunduğu eylemciler, davul çaldı, “Müdür yok, muavin yok, güvenlik yok, bütçe yok, nitelik yok, şov çok” yazılı pankart açtı.

Eylemde konuşma yapan KTOEÖS Eğitim Sekreteri Adnan Zekai, geçtiğimiz yılki fuarın öğrencilere ve eğitime katkı sağlamadığını ancak bakanlığın bu sorunlar hiç olmamış gibi davrandığını savundu.

“Mesleki eğitime verilen önem diğer alanlarda olduğu gibi şovun ve reklamın ötesine geçemiyor” ifadelerini kullanan Zekai, yıllardır yatırım yapılmayan mesleki teknik okullarının atıl durumda bırakıldığını, atölyelerde teknik teçhizat ve alet eksikliği varken buralara ayrılan bütçenin “komik” olduğunu savundu.

Atölye şeflikleriyle ilgili kadroların yılladır açılmadığını, boş kadrolardan kaynaklanan sorunların öğretmenlere veya müdür muavinlerine getirilen ek yüklerle çözülmeye çalışıldığını, bunun yasa dışı olduğunu iddia eden Adnan Zekai, tüm bu eksiklikler ve sıkıntılar ortada dururken, Eğitim Bakanı’nın fuarın yükünü de öğretmenlere, okul idarelerine ve okul bütçelerine yüklediğini öne sürdü.

KTOEÖS Eğitim Sekreteri Adnan Zekai, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu “şov ve reklam” yapmakla da suçladı.

FUAR 9 MAYIS’A KADAR SÜRECEK

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri Birliği, Çıraklık Eğitim Merkezi, üniversiteler ve meslek liselerinin iş birliğiyle düzenlenen fuarda El Sanatları Kooperatifi, Kırsal kalkınma Kadın Kooperatifi (4K Koop) ve Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) de yer alıyor.

Bugün başlayan ve 9 Mayıs Perşembe gününe kadar sürecek fuarın organizasyonuna; Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Lefkoşa Türk Belediyesi, Gönyeli-Alayköy Belediyesi, Girne Belediyesi, Gazimağusa Belediyesi, Çatalköy Belediyesi, Lapta-Alsancak Belediyesi, Dikmen Belediyesi, Güzelyurt Belediyesi katkıda bulundu.

Etkinliğin sosyal medya iletişimi Telsim, tüm tasarım işleri de Magic Touch tarafından karşılandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar