Merit'ten okullara 10 milyon TL'lik katkı

1 Mart 2024

A
A

Girne bölgesi okullarını kapsayan sosyal sorumluluk projelerini sürdüren ve şu ana kadar 10 milyon TL’yi bulan bir katkı yapıldığını açıklayan Merit Otelleri, daha iyi bir gelecek için okulların ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğini bildirdi.

ZgotmplZ Merit Otelleri

2000 yılından günümüze Alsancak ve çevresine katkıları devam eden Merit Otelleri, ülkenin geleceği çocukların gelişimine katkı sağlamak için geniş kapsamlı bir sosyal sorumluluk projesi daha başlattı.

Merit Otelleri, ilk adım olarak okulların altyapılarının iyileştirilmesi, eksik eğitim araç gereçlerinin giderilmesi ve modernleşmesiyle ilgili 10 milyon TL’yi bulan bir katkı yaptı.

Karaoğlanoğlu İlkokulu, Karşıyaka İlkokulu, Lapta Anaokulu, Tepebaşı İlkokulu ve Lapta Yavuzlar Lisesi’nde tamamlanan katkılar yanında, Alsancak İlkokulu ve Lapta İlkokulu ile ilgili projeler çizilip bütçelendirilerek, onay süreçlerinin ardından ikinci dönemin de tamamlanması planlanıyor.

OKULLARA YAPILAN VE YAPILACAK KATKILAR NELER?

Karaoğlanoğlu İlkokulu’nun mevcut tuvaletlerinin tamamı elden geçirilip tadil edilirken, okulun kullanılamaz hale gelen mevcut basketbol sahasının yerine yenisi yapıldı.

Karşıyaka İlkokulu anasınıflarının, görsel eğitimleri daha iyi alabilmeleri için büyük ekranlı televizyonlar, projeksiyonlar temin edildi. Ayrıca öğrencilerin daha güvenli bir ortamda oyun oynamalarına imkan verecek şekilde, oyun alanı yapay çimle kaplandı.

Spor malzemelerinden yoksun olan Tepebaşı İlkokulu’na, tüm spor dallarında çalışma yapılmasına imkan sağlayacak şekilde spor malzemeleri desteği sağlandı.

Lapta Yavuzlar Lisesi yönetiminin, öğrencilerin suya ücretsiz erişimini sağlama hedefi doğrultusunda, tüm öğrencilere hizmet verecek boyutta soğutma hazneli bir su arıtma sistemi kuruldu.

Alsancak İlkokulu’nun çok yıpranmış olan tuvaletleri tatil döneminde yıkılarak yenisi yapılacak.

Lapta İlkokulu ve Alsancak İlkokulu’nun mevcut basketbol sahalarının üzeri kapatılarak her mevsim sağlıklı ortamda spor yapmaya imkan sağlayacak, yağmurlu ve sıcak günlerde öğrencilere oyun alanı olarak hizmet verecek bir konuma getirilecek.

"DESTEKLER DEVAM EDECEK"

Girne bölgesi okullarını kapsayan sosyal sorumluluk projelerinin koordinatörlüğünü yürüten Merit Otelleri Dijital Pazarlama Direktörü Aziz Korkmaz, bölge okul yönetimlerinin aktardığı acil ihtiyaçları tamamlayarak, öğrencilerin daha iyi eğitim alıp sosyal ve sportif etkinliklerde daha aktif olmalarına katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Okulların projeleri bütçelendirilen ve resmi onay süreçleri devam eden üç yatırım dışında, okullardan gelen tüm taleplere cevap verdiklerini kaydeden Merit Otelleri Sosyal İşler Koordinatörü Mine Gürses de, her zaman olduğu gibi Merit Otellerinin daha iyi bir gelecek için okulların ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğini kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar