KTÖEÖS'ten "muavin" tepkisi: Cuma günü grev ve eylem var

5 Aralık 2023

A
A

KTOEÖS, Hala Sultan İlahiyat Koleji’ndeki bir muavin atamasını "adaletsiz" olduğu gerekçesiyle protesto etti. Sendika cuma günü grev ve eylem kararı aldı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde basın açıklaması yaparak, okuldaki bir muavin görevlendirmesini adaletsiz olduğu gerekçesiyle protesto etti.

Diğer yandan KTOEÖS bugün öğleden sonra Bayraktar Ortaokulu, İrsen Küçük Ortaokulu, Değirmenlik Lisesi, Hala Sultan İlahiyat Koleji, Esin Leman Lisesi, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi ve 20 Temmuz Fen Lisesi’nde derse girmeme eylemi gerçekleştirdi.

Sendika, cuma günü greve giderek, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapacak.

"AYRICALIK TANINDI"

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem yaptığı açıklamada, "öğretmenlerin, çalışma koşulları ve haklarına saldırının bir örneğini daha yaşadıklarını" belirterek, okulda, "adaletsiz" program ve görevlendirme yapıldığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nden (TC) gelen öğretmenlerden birinin muavin olarak görevlendirildiğini ancak bugün sabah bakanlık tarafından görevden alındığını öğrendiklerini dile getiren Eylem, bu kişilerin ders sayısı azaltılarak, ayrıcalık tanındığını ve hiyerarşik yapının bozulduğunu kaydetti.

Yetkilileri göreve davet eden Eylem, gerekli soruşturmanın yapılmasını istedi.

Selma Eylem, konuyla ilgili bir gazetede yer alan haber doğrultusunda suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

KTOEÖS Başkanı Eylem, cuma günü greve giderek, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapacaklarını da duyurarak, eylemle ilgili detayların daha sonra paylaşılacağını ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar