Girne'de belediyeler ile üniversiteler arasında örnek protokol: Neler içeriyor, ne hedefleniyor?

13 Mart 2023

A
A

Girne Belediyesi ile 5 bölge üniversitesi, 5 maddeden oluşan iş birliği protokolü imzaladı.

ZgotmplZ Girne Belediyesi

Girne Belediyesi ve Girne bölgesinde bulunan 5 üniversite arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokolle, eğitim konuları, teknik, bilimsel ve sanatsal konularda iş birliğinin artırılarak, kent yönetiminde üniversitelerin de paydaş konuma getirilmesi amaçlanıyor. 

Uygulama, ülke genelinde bir ilk olarak nitelendirildi.

Girne Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Haydar, Girne Üniversitesi (GÜ) Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Uluslararası Final Üniversitesi (UFÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yaratan, Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD) Rektörü Prof. Dr. Asım Vehbi ve Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Yalvaç katıldı.

Rektörler, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul ile birlikte protokole imza attı.

Protokole (soldan sağa) ARUCAD Rektörü Prof. Dr. Asım Vehbi, GÜ Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul ,GAÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Haydar, KİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Yalvaç ve UFÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yaratan imzaladı.
PROTOKOL KAPSAMI

İmzalanan iş birliği protokolü kapsamında hayata geçirilen maddeler şu şekilde:

  • Tarafların karşılıklı ilgi alanlarına giren ve ihtiyaç duyulan konularda karşılıklı bilgi ve deneyimlerin paylaşılması
  • Tarafların ihtiyaç duyduğu alanlarda, karşılıklı olarak akademik/yönetsel personel görevlendirme ve/veya izin verme yolu ile projeler geliştirmek üzere iş birliği yapmak
  • Tarafların düzenlemiş olduğu bilimsel/toplumsal toplantılara destek vermek
  • Tarafların ilgi alanlarına giren konularda ortak çalışmaların ve yeni girişimlerin yapılmasını desteklemek amacı ile eğitim, seminer ve çalıştayları düzenlemek
  • Tarafların karşılıklı ihtiyaç duyduğu hizmet içi eğitimleri sağlamak
MURAT ŞENKUL

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, yeni dönemde yeni bir Girne yaratmak adına önemli bir protokole imza attıklarını belirterek bu protokolle birlikte; teknik, eğitim, bilim, sanat alanlarında iş birliğini arttırıp, daha güzel ve yaşanabilir bir Girne yaratmayı hedeflediklerini vurguladı. 

Protokole imza koyan üniversitelere katkıları için teşekkür eden Şenkul, belediyelerin hali hazırda kentteki üniversitelerle süregelen iş birlikleri olduğunu anımsatırken, bu iş birliğinin kapsamının genişletilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. 

Üniversitelerin festivallerini ortak bir hale getirmek, toplu ulaşım konusunda bütünlük sağlamak gibi konularda çalışma yapmayı hedeflediklerini dile getiren Şenkul, amaçlarının kentte teknik, bilim sanat konuları başta olmak üzere her alanda destek alarak, bu günden çok daha güzel bir Girne yaratmak olduğunu söyledi. 

ALİ HAYDAR

Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haydar ise, 25 yıldır GAÜ’de görev yaptığını hatırlatarak, her geçen yıl artan nüfusla birlikte kent sorunlarının arttığına dikkat çekti. Bu sorunların aşılmasında Girne’deki tüm kurumların iş birliğinin önemine işaret eden Haydar, Girne Belediyesi’ne kent üniversitelerini bu sürece dahil ettiği için teşekkür etti. 

ASIM VEHBİ

Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Asım Vehbi de, Girne’de bulunan üniversitelerin bilgi birikimlerini ortak projelerde hayata geçirmesinin önemli olduğuna işaret ederek, kentin parçası olan üniversitelerin Girne’nin daha iyi bir kent olabilesi için her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğunu vurguladı. 

İLKAY SALİHOĞLU

Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ise, bu iş birliğinde yer almaktan mutlu olduklarını dile getirerek, Girne Belediyesi’nin kent yaşamını daha kaliteli hale getirmek adına yaptığı bu girişimin oldukça önemli olduğunu belirtti 

MESUT YALVAÇ

Kıbrıs İlim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Yalvaç da konuşmasında, ilk kez bir protokol ile Girne’deki tüm üniversitelerin bir çatı altında iş birliğine gideceğini vurgulayarak, ülkedeki tüm üniversitelerin benzer iş birliği içerinde sorunların çözümüne dahil edilmesini gerekliliğine işaret etti. Kıbrıs İlim Üniversitesi olarak çeşitli ülkelerde bulunan 62 üniversite ile iş birliğinde olduklarını hatırlatan Yalvaç, belediyenin projelerinde üniversitenin paydaşlarının tecrübelerinden de yararlanabileceğini kaydetti. 

HÜSEYİN YARATAN

Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Yaratan ise üniversitelerin eğitim, araştırma ve topluma hizmet misyonu olduğunu dile getirerek, mevcut protokolün bu misyonun hayata geçmesinin ün önemli bir adımı ve örneği olduğunu söyledi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar