"Gençlik Meşalesi" yandı, 19 Mayıs kutlamaları başladı

16 Mayıs 2022

Güncelleme: 16 Mayıs 2022

A
A

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu ve Türk Maarif Koleji öğrencileri ile birlikte “Gençlik Meşalesi”ni yaktı.

ZgotmplZ
Atatürk Anıtı’nda yapılan açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bakanlık bürokratları, Lefkoşa merkez okullarından öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin 103’üncü yılında, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” KKTC’de tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

Kutlamalar bugün Lefkoşa’da “Gençlik Meşalesi”nin yakılmasıyla başladı.

Atatürk Anıtı’nda yapılan törene Lefkoşa merkez okullarından öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Törende Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, öğrenciler ile birlikte anıta çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekildi. Bu sırada Türk Maarif Koleji öğrencisi Ada Doğru, İstiklal Marşı’nı işaret diline çevirdi.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türk milletinin, bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı günün 103’üncü yıl dönümünde, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamanın, mutluluk, gurur ve coşkusu içerisinde olduklarını belirtti. Yarınların güvencesi gençlerin ve halkın bayramını kutlayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Birlik, beraberlik anlayışı içerisinde, birbirine sevgi ve saygı ile yaklaşan, en üst düzeyde eğitim almış, teknolojik yeteneklerle donatılmış Türk genci, bağımsızlık mücadelesindeki inanç ve birlik ruhunu, aynı kararlılıkla sürdürecek, bunu bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyecek ve ülkemizi daha aydınlık geleceğe taşıyacaktır. Buna yürekten inanmaktayız.”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu

Lefkoşa Türk Lisesi 9-E Sınıfı öğrencisi Sima Bilgin de,  günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Atamızın armağanı bu bayramın biz gençlerdeki anlamı çok özeldir.” vurgusu yaparak, bağımsızlık yolu bilinciyle ülke, insanlık ve vatan için mücadele edeceklerini kaydetti.

Lefkoşa Türk Lisesi 9-E Sınıfı öğrencisi Sima Bilgin

Konuşmaların ardından Yarköy Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği “Kıbrıs’ın Efeleri Zeybek Grubu” ve DİGEM Halk Dansları Grubu’nun gösterileri sunuldu.

Etkinlikte halk oyunu gösterisi sunuldu.

Daha sonra Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Türk Maarif Koleji öğrencileri “Gençlik Meşalesi”ni yaktı.

Törende ayrıca Lefkoşa Türk Lisesi öğrencileri büyük bir coşkuyla Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve gençliğin Ata’ya cevabını okudu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar