Çavuşoğlu çalıştayda konuştu: Her ilçeye meslek lisesi kazandıracağız...

7 Aralık 2023

Güncelleme: 7 Aralık 2023

A
A

Türkiye'nin mesleki eğitimdeki başarılı uygulamalarının KKTC mesleki eğitimine katkı sağlamak amacıyla "Mesleki Eğitim Çalıştayı" düzenlendi. Çavuşoğlu, meslek liselerini çoğaltma konusundaki mücadelesine değindi.

ZgotmplZ

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürlüğü ile T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin mesleki eğitimdeki başarılı uygulamalarının KKTC mesleki eğitimine katkı sağlamak amacıyla "Mesleki Eğitim Çalıştayı" düzenledi.

Lefkoşa gerçekleşen çalıştayın açılış konuşmalarını Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, T.C. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Eğitim Dairesi Müdürü Ali Karagöz ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın yaptı.

 Çalıştaya bakanlar, milletvekilleri ve meslek örgütü temsilcileri de katıldı.

Büyükelçi Metin Feyzioğlu konuşmasında, Türkiye'de yapılan mesleki eğitim çalışmalarına vurgu yaparak, bir Tokyo ziyaretinde yaşadığı deneyimi paylaştı. Feyzioğlu, bir kaldırım taşının kırılması sonrasında çalışanların nasıl bir dikkat ve ciddiyetle yerine koyduğunu gözlemlediğini anlatarak, bu olayın kendisinde derin etkiler bıraktığını ve bunu bir ahlak meselesi olarak gördüğünü belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, meslek liselerini çoğaltma konusundaki mücadelesine değindi ve ülkede gerileyen meslek eğitiminin tekrar yükselişe geçmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Türkiye'de meslek eğitimi konusunda yapılan başarılı uygulamaların KKTC'ye aktarılması için çaba sarf ettiklerini belirten Çavuşoğlu, her ilçeye mesleki eğitim kurumu kazandırma hedefleri olduğunu ifade etti.

Türkiye Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz.

T.C. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, çalıştayın planlı gelişme açısından önemine vurgu yaparak, bu tür iş birliklerinin sürdürülebilir olmasının önemine dikkat çekti. Mesleki eğitimin sadece ekonomi değil, sosyal yaşam açısından da önemli olduğunu belirten Yılmaz, çalıştayın bu alandaki iş birliğine yeni bir başlangıç yapacağını ifade etti.

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Eğitim Dairesi Müdürü Ali Karagöz, iki ülkenin ilerlemesi ve dünyada hak ettiği yeri alması için mesleki eğitim alanında iş birliğine vurgu yaparak, bilim ve teknolojideki gelişmelerin mesleki ve teknik eğitimi daha da önemli hale getirdiğini belirtti.

Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın konuşmasında, çalıştayın gerçekleşmesine katkı koyanlara teşekkür edildi. Çalıştayın, üretime yönelik uygulamaların hayata geçirilmesi ve mesleki eğitimdeki yeniliklerin KKTC'ye kazandırılması konularını ele alacağı belirtildi. Çeşitli konularda gerçekleştirilecek grup çalışmalarının yanı sıra, döner sermaye uygulamaları, sertifikasyon sistemi, eğitim-iş hayatı iş birliği, belgelendirme, denklik işlemleri, telif hakkı-markalaşma, mükemmeliyetçilik merkezleri, işletmelerde beceri uygulamaları gibi konuların da tartışılacağı ifade edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar