Çavuşoğlu ayrılan kaynağı işaret etti: Sorunlu okul kalmayacak

14 Ocak 2023

A
A

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, bütçeden ayrılan 80 milyon TL’lik kaynakla ülkedeki tüm okulların bakım ve onarımlarını gerçekleştireceklerini kaydetti. Nazım Çavuşoğlu, kademeli olarak tam gün eğitime geçeceklerini de belirtti.

ZgotmplZ

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, eğitim konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Katıldığı televizyon programında konuşan Çavuşoğlu, okullarda yaşanan altyapı sıkıntılarının farkında olduklarını ancak aldıkları yolun görmezden gelindiğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, son üç yılda bu ülkeye hayırsever insanların yardımıyla 10’dan fazla okul kazandırıldığını, okul aile birliklerinin destekleriyle onlarca laboratuvar yapıldığını anlattı.

Bakan Çavuşoğlu, bunlara ek olarak bu yıl içerisinde Girne’ye bir ilkokul, İskele’ye bir ortaokul, Lefkoşa’ya ise yeni meslek lisesi yapılacağını ve altyapı olarak sıkıntı yaşayan okulların tadilatlarının kapsamlı bir şekilde gerçekleştirileceğini ifade etti.

Nazım Çavuşoğlu, “80 milyon TL’lik kaynakla tüm okullarımızın bakım ve onarımlarını gerçekleştireceğiz. Yeniboğaziçi ve Erenköy’ü yıkıp yeniden yapmayı planlıyoruz. Kafamızda bir standart var ve her okulumuzu o standarda getirmeyi arzuluyoruz.” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, atılacak adımlarla okulların fiziksel yapıları konusunda çok daha iyi noktalara geleceklerini söyledi.

Nazım Çavuşoğlu, kademeli olarak tam gün eğitime geçeceklerini, temel hedeflerinin öğrencilerin yoğunluklarını azaltarak daha esnek ders saatleri ile bedensel ve sosyal yeteneklerini geliştirmek olduğunu da belirtti.

 

Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, dini bilgiler kurslarının düzenlenmesini okullarda veya kayıtlı, izinli ve müfredatlı olmak kaydıyla belirlenen ortamlarda gerçekleştirilmesine destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar