Çalışan anne-babaların kurtarıcısı yaz okulları

15 Haziran 2024

Güncelleme: 16 Haziran 2024

A
A

Okullar 3 aylık yaz tatiline girerken, özellikle çalışan ve çocuğunu emanet edecek kimseleri olmayan anne-babalar için en iyi seçenek olarak, eğitimi ve sosyalleşmeyi bir arada sunan yaz okulları öne çıkıyor.

ZgotmplZ Mavi Ufuklar Dershanesi

Okullar 3 ay sürecek yaz tatili dönemine girdi.

Anne-babalar da ise bu süreyi nasıl değerlendirebilecekleri konusunda hem telaş hem de zamanla yarış başladı.

Özellikle çalışan ve çocuğunu emanet edecek kimseleri olmayan anne-babalar için, çocuklarının bu süreçte hem akademik olarak geri kalmamaları hem de sosyalleşmeleri için yaz okulları en iyi seçenek olarak öne çıkıyor.

Girne'de 2002 yılından bu yana hem dershane hem de yaz okulu olarak eğitim veren Mavi Ufuklar Dershanesi yetkilileri, konuyla ilgili ebeveynleri bilgilendirdi.

"ÇOCUĞUN SOSYALLEŞMESİ, HOBİLER EDİNMESİ DE ÇOK ÖNEMLİ"

Çalışan anne babalarla birlikte yaz okulu kavramının hayata girdiğini kaydeden Mavi Ufuklar Dershanesi Müdür Muavini Özlem Acuner, “Ailelerin artık güvenilen, bilinmiş bir yaz okuluna çocuklarını verip akademik boşluğu verimli şekilde geçirme imkanları olacaktır. Tabii sadece akademik anlamda düşünmemek lazım, çocuğun burada sosyalleşmesi, hobiler edinmesi de çok önemli. Bu eksikliklerini giderecek bir yer yaz okulu dediğimiz kavram.” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs'ta bu tip fazla eğitim kurumu olmadığına dikkat çeken Acuner, “Kurumumuz, çocukların yaz tatilinde, sene içinde aldıkları akademik eğitimleri unutmamaları, bunların tekrar edilmesi ve önümüzdeki sene için hazırlık yapılması şeklinde eğitim veriyor.” dedi, bunun hobiler ve aktivitelerle desteklendiğini kaydetti.

Mavi Ufuklar Dershanesi Müdür Muavini Özlem Acuner

Akademik eğitim kadar, yetiştirilen bireylerin sosyal anlamda doyuma ulaşması ve çevreleriyle iletişim kurabilmelerinin de önemli olduğunu vurgulayan Özlem Acuner, “Kurumumuzda çocuklarımızın ihtiyacına göre eğitimler veriyoruz, gerekirse birebir eğitimlerimiz var. Dolayısıyla kurumumuz sadece akademik değil, her anlamda çocukların ihtiyaçlarına cevap verecek bir kurum.” dedi.

Teknolojiyle birlikte çocukların evlere hapsolduğunu işaret eden Mavi Ufuklar Dershanesi Direktörü Salih Yaman da, işin güvenlik ve trafik boyutunun da bulunduğunu, ailelerin çocuklarının güvenliği adına onları evde tutmak zorunda kaldıklarını, çalışan anne-babalarla birlikte evde vaktini geçiren çocukların psikolojisinin bozulduğuna dikkat çekti.

"ÇOCUĞUN TÜM GÜN EVDE TELEFON BAŞINDA OLMASI GELİŞİMİNİ OLUMSUZ ETKİLER"

Yaman, “Yani doğada serbest oynamak varken dört duvar içinde kalıyor çocuklar ve kendilerini telefona, internete veriyorlar. Çocuğun bütün gününü saatlerce ekran başına geçirmesi fizyolojik sağlık ve gelişim açısından da iyi değil. Dolayısıyla böyle bir ortamda çocukların sosyalleşebileceği, güvende olabileceği yaz okulları devreye giriyor.” dedi.

2002 yılında bu yana Mavi Ufuklar Dershanesi olarak sektörde olduklarını ve uzun yıllardır yaz okullarını düzenlediklerini kaydeden Salih Yaman, “Okul döneminden sonra hem çocukları eğitimden uzaklaştırmamak hem de çocukluklarını da yaşayabilmeleri adına, yaz okulumuzu yarı yarıya; eğitimle, eğlenceyi karıştırarak düzenliyoruz.” şeklinde konuştu.

Mavi Ufuklar Dershanesi Direktörü Salih Yaman

Yaz okullarının eğlenceden daha çok eğitim ağırlıklı olduğunu kaydeden Mavi Ufuklar Dershanesi Direktörü Yaman, "Türkçe, Matematik ve İngilizce temel dersler, bunları veriyoruz. Eğlenmeleri açısından deniz, havuz, at binme, bowling, carting gibi çocukların heyecan duyduğu ve tek başlarına yapamayacakları aktiviteleri de çocuklara sunmaya çalışıyoruz.” dedi.

"ASIL HİZMETİMİZ SINAVLARA HAZIRLIK"

Kurumlarının aslında akademik bir dershane olduğunu, esas hizmetlerinin kolejlere, fen liselerine ve Anadolu liselerine hazırlık olduğunu da kaydeden Salih Yaman, öğrencileri sınavlara hazırladıklarını, ara sınıflar için de okuldaki derslerine destek olacak şekilde ders tekrarları yaptırdıklarını ifade etti.

Yaman, Mavi Ufuklar Dershanesi olarak yaz okulu kayıtlarının sürdüğünü belirterek, ailelerin çocuklarını güvenle kurumlarına emanet edebileceklerini vurguladı. 

Detaylı bilgi için "0 533 838 00 40" numaralı telefon aranabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar