Çadırda eğitime yağış rötarı: Alternatifler neler?

10 Mart 2023

Güncelleme: 11 Mart 2023

A
A

Namık Kemal Lisesi'nde çadırda eğitim, yağış beklentisi nedeniyle ertelenecek.

ZgotmplZ

Gazimağusa'da bulunan Namık Kemal Lisesi'nde önümüzdeki hafta başlaması beklenen çadırda eğitimin ertelenmesi gündemde.

Gelecek hafta beklenen yağışlar nedeniyle alternatifler değerlendiriliyor.

Konuyla ilgili açıklama Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay'dan geldi.

Uluçay, konuyla ilgili yazılı açıklamasında şunlara yer verdi:

"Meteoroloji Dairesi'nin bugün yapmış olduğu sağanak yağmur uyarısını da göz önünde bulundurarak, sürecin devamında çocuklarımızın çadır yerine alternatif okul binalarına veya Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi'ne yerleştirilmesi için Gazimağusa Belediyesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı koordineli bir biçimde çalışmaktadır. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin bir an evvel güvenli bir şekilde eğitime başlaması, çocuklarını okula gönderen ailelerinin içinin rahat olması için bütün alternatifleri değerlendirerek, tüm devlet kurumlarıyla istişare içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz…"

NE OLMUŞTU?

22 Şubat'ta Namık Kemal Lisesi'nde veliler "Depreme Dayanıklılık Raporu" çıkana kadar çocuklarını okula göndermeme kararı almıştı. Okulda bu nedenle üç haftadır eğitim yapılamıyor.

Eğitime devam edilebilmesi amacıyla 9 Mart günü Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde okul bahçesine geçici olarak 25 adet çadır kurulmuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, “30 Mart’a kadar eğitim böyle devam edecek. Sonra hemen Namık Kemal’in yanına yapılan Yonpaş Lisesi bize teslim edilecek ve 30 Mart’tan sonra Yonpaş Lisesi'nden 16 sınıfı alacağız." açıklaması yapmıştı.

Meteoroloji Dairesi, bugün yayımladığı hava tahmin raporunda, ülkede, pazar gününden itibaren bir hafta boyunca yağmur beklendiğini bildirmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar