Biri tok, biri aç olmaz: LTB'den 2 bin 130 öğrenciye gıda desteği

22 Kasım 2023

A
A

Lefkoşa Türk Belediyesi, Beslenme Desteği Projesi'ni hayata geçirerek, devlete ait ilkokullarda 2 bin 130 öğrenciye beslenme desteği sağladı.

ZgotmplZ

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), sosyal belediyecilik ve sosyal destek politikaları kapsamında yürütülen çalışmalara Beslenme Desteği Projesi'ni eklediğini duyurdu.

LTB, devlete ait ilkokullardaki öğrencilere beslenme desteğinde bulunacak.

LTB Toplum Çalışmaları Şubesi tarafından hazırlanan proje, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 24. Maddesi çerçevesinde her çocuğun yeterli ve sağlıklı beslenme hakkını güvence altına alma amacını taşıyor.

LTB kaynakları yanında, kurumlar, kuruluşlar ve bireylerin katkıları ve dayanışmasıyla sürdürülen projede, bugüne kadar Arabahmet İlkokulu, Çağlayan İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Haspolat İlkokulu, Yenicami Okul Öncesi, Gelibolu İlkokulu, Hamitköy İlkokulu, Şht. Doğan Ahmet İlkokulu ve Şht. Yalçın İlkokulu'nda 2 bin 130 öğrenciye beslenme desteği sağlandığı belirtildi.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, projenin Paylaşım Mutfağı, Paylaşım Bakkalı gibi önemli ve değerli bir proje olduğunu belirterek, belediyenin sosyal adalet mücadelesi ve sosyal destek politikalarının bir devamı olarak okullarda da öğrencilere ulaştığını vurguladı. Harmancı, "Birimiz tok, birimiz aç olmaz" sloganıyla yola çıktıklarını ve toplumun paylaşma ve dayanışma kültürüne vurgu yaparak, desteklerle daha fazla çocuğa ulaşmayı ve toplum genelinde farkındalığı artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Proje kapsamında; Arun Gönüllüleri, Vakıflar Bankası Lefkoşa Merkez Şube ve Krediler Müdürlüğü, Albank, Şah Fırın ve Meriç Hellimleri, Sefa Karahasan ve Sevgün Yorgancı, Luxuryeva Investment Ltd., Barış Yuca Motors Ltd. ve Pembe Büke Nuralış'ın (vefat eden annesi Gökçen Hanım anısına) bugüne kadar katkıda bulunduğu belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar