6 yıllık uygulamadan vazgeçiliyor, üniversiteliler için yeni kayıt sistemi hazırlanıyor

27 Şubat 2024

Güncelleme: 28 Şubat 2024

A
A

Yürürlükte olan ''Öğrenci Muhaceret İzni'' uygulaması yetersiz bulundu. Yükseköğretim Denetleme ve Araştırma Komitesi, üniversitelerin polis muhaceret birimleriyle koordinasyon halinde olacağı, yeni bir kayıt sisteminin kurulması için karar aldı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

4’lü koalisyonda Milli Eğitim ve Kültür Bakanı olarak görev alan dönemin Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit tarafından öğrencilere yönelik takip sistemi hayata geçirilmişti.

Halen uygulanan ''Öğrenci Muhaceret İzni'', ülkeye gelen yabancı öğrencileri kayıt altına alıyor.

Öğrenciler İçişleri Bakanlığı kontrolündeki bir web sitesi üzerinden sistem kayıt olarak, bazı bürokratik işlemlerle birlikte, sağlık raporlarını vererek ''Öğrenci Muhaceret İzni'' alabiliyor.

Ortalama maliyeti ise her öğrenci için yıllık 3,500 ile 5 bin TL arasında değişiyor.

Fakat bu uygulama yetersiz bulundu.

YENİSİ KURULUYOR

Başbakanlık bünyesinde faaliyet gösteren Yükseköğretim Denetleme ve Araştırma Komitesi, ülkede bulunan yabancı öğrencilerin statülerinin netleşmesi ve Yükseköğretim Denetleme Kurulu (YÖDAK) tarafından yürütülen denetim mekanizmalarının doğru şekilde işletilmesi için yeni bir çalışma başlattı.

Çalışmalar kapsamında, üniversitelerin polis muhaceret birimleriyle koordinasyon halinde olacağı, güvenli ve şeffaf bir kayıt sistemi oluşturulması kararlaştırıldı.

Ayrıca, öğrencilerin adaya girişlerinden itibaren tüm paydaşlarla paylaşılacak şekilde kayıt altına alınmalarını sağlayacak bir sistemin kurulmasına karar verildi.

Fakat yeni istem hakkında bir bilgi paylaşılmadı.

Yürürlükte olan ''Öğrenci Muhaceret İzni'' uygulaması ise, 2018 yılından itibaren uygulanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar

İlginizi Çekebilir