Sünnet olmamak için kaçtığı evine 25 yıl sonra geri döndü

30 Ocak 2023

Güncelleme: 30 Ocak 2023

A
A

Endonezya'da sünnet olmamak için henüz 13 yaşındayken evinden kaçan ve şu an 38 yaşında olan kişi, 25 yıl sonra ailesiyle bir araya geldi.

ZgotmplZ

Endonezya’da 25 yıl sonra yaşanan bir kavuşma dünya gündemine yerleşti.

Klaten eyaletinde, 13 yaşındayken sünnet olmak istemediği için evden kaçtığı belirtilen bir çocuk, bir yetişkin olarak 25 yıllık ayrılığın ardından ailesiyle bir araya geldi.

İsmi açıklanmayan olayın kahramanı, babası Joko Prayitno'nun çabaları sayesinde bulundu.

lBölgenin sosyal refah koordinasyon ekibinde memur olarak çalışan Prayitno, tam 25 yıl önce evden kaçan oğullarını geri getirmek için harekete geçti ve onu Bantul adındaki bir başka kasabada evsiz halde yaşarken buldu.

Buluşma ise aile üyeleri için mutluluk ve hüznü bir arada getirdi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere, annenin oğluna sarılışı ve ardından bayıldığı yansıdı.

Evden kaçtığında 13 yaşında olduğu belirtilen ve ailesinin tüm aramalarına rağmen bir türlü bulamadıkları çocuğu 38 yaşında karşılarında gören köy halkı da büyük bir coşku yaşadı.

Sokaklarda yaşamasına rağmen fiziksel sağlığının yerinde olduğu belirtilen adamın akıl sağlığına dair ise birtakım sorunların olabileceği ifade edildi.

Buluşmada konuşan adamın ablası, 1998 yılında sünnet olmaktan kaçmak isteyen kardeşinin kendilerini terk ettiğini söyledi.

Kardeşinin uykuya yatmadan önce kendisini sünnet için hazırladığını ancak sabah uyandıklarında onu evde bulamadıklarını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar