Londra'da Öğretmenler Günü kutlandı

8 Aralık 2022

A
A

Londra'da görev yapan Türk öğretmenler, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan'ın Öğretmenler Günü dolayısıyla verdiği resepsiyonda bir araya geldi.

ZgotmplZ

Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan ve eşi Büyükelçilik Müsteşarı Özge Atahan, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında İngiltere’de görev yapan Türk öğretmenlere davet verdi.

Hürriyet'ten Halil Yetkinlioğlu'nun haberine göre, Başkonsolosluk ikametgâhında dün öğretmenlere verilen davete, Başkonsolos Yardımcıları Işınsu Topçuoğlu, Hakan Etkin, Muavin Konsolos Tuğba Küçükali, Eğitim Müşaviri Mevlüt Ceylan, Londra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Karakuş, Eğitim Konsorsiyumu Temsilcisi Abdullah Halisdemir, LSE’de Türkçe eğitmenliği yapan Dilek Livaneli ile Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevlendirdiği Türk öğretmenler katıldı.

Başkonsolos ve Müsteşar Atahan çiftinin ev sahipliği yaptığı davette, Büyükelçilik Müsteşararı Özge Atahan’ın emekli öğretmen annesi İnayet Demirkurt da konuklar arasında yer aldı.

Türk öğretmenler, Öğretmenler Günü'nü kutladı.
ÖĞRETMENLİĞİN KÖKENİ

Başkonsolos Utku Atahan konuşmasında 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün, Yunus Emre Enstitüsü’nde kutlandığını hatırlatarak, bu vesileyle başkonsolosluk çatısı altında bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

Öğretmenliğin kökeninin, "rehberlik eden, işaret eden, yönlendiren" anlamında bir kelimeye dayandığını belirten Atahan, “Herhalde, öğretmenliği daha iyi tanımlayan bundan daha iyi bir kelime kökeni bulunmaz diye düşünüyorum. Siz öğretmenlerimizin bu kelimenin hakkını vererek burada görevinizi layıkı ile yaptığınız için devletimiz adına hepinize ben teşekkür ediyorum. Çocukların yetişmesine çok büyük katkınız oluyor. Yabancılara da Türkçe eğitim verildiği için bu vesileyle Yunus Emre Enstitüsü öğretmenlerine de teşekkür ediyorum. Eğitim Konsorsiyumu’na da teşekkür ediyoruz. Çünkü onların yoğun çalışmaları olmasaydı Türkçe bugün İngiltere’de ulaştığı noktaya gelmezdi. Gönlümüz İngiltere’deki bütün öğretmenlerimizi burada misafir etmeyi isterdi ancak mesafeler nedeniyle herkesi ağırlayamadık.” diye konuştu.

Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan

Türkiye’nin Londra Eğitim Müşaviri Mevlüt Ceylan da yaptığı kısa konuşmada, Başkonsolos olarak bu imkânı sağlamasından dolayı Atahan’a teşekkür etti.

FARKLI DENEYİMLERLE GELDİLER

Öğretmenler adına söz alan Firdevs İpekci de öğretmenlik mesleğinin anlamına işaret ettiği konuşmasında, “Yüzyıllar boyunca, Türk dilleri, Balkanlar’dan Sibirya’ya ve Çin Seddi’ne uzanan geniş, neredeyse kesintisiz bir alanda konuşulmuş. Avrupa’da yaşayan 1.9 milyon Türk ile birlikte Türk diasporası da bu alana eklenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti toprakları dışında bulunan soydaşlarımızın Türk dilini, kültürünü koruması ve devam ettirmesini sağlamak amacıyla Türkçede buluşan öğretmenleriz. Hepimiz bavulumuzda farklı deneyimlerle geldik. Beklentilerimizden çok daha farklı ancak tüm meslek hayatımız boyunca hatırlayacağımız deneyimlerle döneceğiz.” dedi.

Türkçe öğretmeni Dilek Livaneli ve Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan
LİVANELİ KİTAP HEDİYE ETTİ

Konuklar arasında yer alan, London School of Economics’te Türkçe öğretmenliği yapan Dilek Livaneli ise yaptığı konuşmada, “Etrafımızda gördüğümüz her güzel şey eğitim eseri. Her kötü şey ise eğitimsizliğin eseri. Bunu biliyoruz. Türkiye’de bir milyondan fazla öğretmen, 400 binden fazla öğretmen adayı var. Bu, Türkiye’nin kalkınmasında, değişmesinde, dönüşmesinde çok büyük bir güç. Dünyada da bu böyle.” diye konuştu.

Çeşitli ikramların yapıldığı etkinlik sonunda konuklara Dilek Livaneli’nin “Bir Dilek Yetmez” kitabı hediye edildi.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar