Londra'da Geleneksel Türk Sanatları Sergisi açıldı: The Noble

1 Aralık 2022

A
A

Londra’da geleneksel Türk sanatlarından oluşan 11 sanatçının 69 özgün eseri açılış töreni ardından sanatseverlerle buluştu.

ZgotmplZ Yunus Emre Institute / Twitter

Yunus Emre Enstitüsü, Traditional Turkish Arts (TTA) Platformu iş birliğiyle düzenlenen The Noble: Geleneksel Türk Sanatları Sergisi, İngiltere'nin başkneti Londra'daki Yunus Emre Enstitüsü’nde (YEE Londra) gerçekleştirilen açılış töreniyle sanatseverlerin ziyaretine sunuldu.

İstanbul Bağcılar Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın desteği ile düzenlenen sergi 28 Kasım-21 Aralık 2022 tarihleri arasında enstitüsünün Londra’nın merkezinde yer alan galerisinde ziyaret edilebilecek.

The Noble sergisi, geleneksel Türk sanatları alanında usta ve yetenekli sanatçıları desteklemekle birlikte halkın bu sanat dallarına olan ilgisini artırmayı ve aynı zamanda onları bilgilendirmeyi amaçlıyor. Bu bağlamda sergide hüsn-i hat, ebru, tezhip, minyatür, seramik ve batik gibi geleneksel Türk sanatlarının öne çıkan dallarında eserlere yer verildi.

11 sanatçının tezhip, hat, ebru, minyatür, çini ve batik gibi geleneksel Türk sanatlarından oluşan 69 özgün eserinden oluşan bu sergide, Ahmet Sacit Açıkgözoğlu, Berna Vahapoğlu, Elif Yurdakul, Emsele Bal, Gulnaz Fatima Mahboob, Gülcan Acar, Mürvet Bilgin, Nagihan Seymour, Nimet Koç, Sema Yekeler Yurtseven ve Songül Ergün’ün birbirinden eşsiz eserleri yer alıyor.

ÜCRETSİZ ZİYARET EDİLEBİLECEK

Kuruculuğunu Dilara Karaağaç’ın, sanat danışmanlığını Prof. Sacit Açıkgözoğlu’nun, proje koordinatörlüğünü Ayşe Gökçen Yücel’in, proje asistanlığını Şehribanu Turan ve Elifnur Uysal’ın üstlendiği sergi, 21 Aralık 2022 tarihine kadar Londra Yunus Emre Enstitüsü’nde 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Sergilenen eserlerin birçoğu YEE Londra’nın galerisinde veya sergi süresince "https://traditionalturkisharts.co.uk web" sitesinden satın alınabilecek.

Sergiden elde edilen gelir, sergide yer alan sanatçıları ve enstitünün çalışmalarını desteklemek amaçlı kullanılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar