Çavuşoğlu'ndan Ermeni protestoculara "bozkurt" işaretiyle yanıt

24 Nisan 2022

Güncelleme: 24 Nisan 2022

A
A

Çavuşoğlu, Uruguay'da Ermeni protestoculara bozkurt işareti yaparak karşılık verdi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 6 ülkeyi kapsayan Latin Amerika turunun ilk ayağı Uruguay'da, Ermeni göstericilerin protestosuyla karşılaştı.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin Montevideo Büyükelçiliği açılış törenine katılırken, o sırada, bina önünde toplanan bir grup, Ermenistan bayrakları sallayarak protesto gösterisi düzenledi.

Mevlüt Çavuşoğlu, elçilik çıkışında protestocu grubu bir süre gülerek izledi, ardından "bozkurt" işareti yaparak karşılık verdi.

Bazı kimselerin bozkurt işareti sonrası Çavuşoğlu'na alkışlayarak destek oldukları görüldü.

BOZKURT İŞARETİ NEDİR, ANLAMI NEDİR? 

Türk hakanları tarafından kullanılan ve Çin'de bulunan çıkarılan eserlerde Göktürk dönemine kadar uzandığı belirlenen bozkurt işaretinin "başarı" anlamına gelen bir "zafer" işareti olarak kullandığı kabul ediliyor. Türkiye'de her ne kadar ülkücü hareket ile özdeşleşmiş bir işaret olsa da Türkiye'de Türklerin ortak simgesi olarak kabul ediliyor. İşareti siyasal hayatta ilk kez kullanan Milliyetçi Hareketçi Partisi'nin kurucusu Alpaslan Türkeş, işaretin anlamını şöyle açıklamıştı:

"Şu serçe parmak Türk’tür, şu işaret parmağı da İslam’dır. Şu bozkurt işareti yaptığımız işaretin arada kalan boşluk ise cihandır (dünyadır). Son olarak kalan 3 parmağın birleştiği nokta ise mühürdür. Yani işaret ederek gösterir isek, şu çıkar: Türk İslam mührünü dünyaya vuracağız.."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar