Trabzonspor'un şampiyonluk sevinci NYT'de

14 Mayıs 2022

Güncelleme: 14 Mayıs 2022

A
A

Amerikan New York Times gazetesi, Türkiye Süper Lig'de Trabzonspor’un şampiyonluk sevincini sayfasına taşıdı.

ZgotmplZ

ABD merkezli New York Times (NYT) gazetesi, Trabzonspor’un Türkiye Süper Lig şampiyonluğuna ve kutlamalarına sayfalarında yer verdi.

Gazetedeki haberde, 30 Nisan’da, haftalar öncesinden Spor Toto Süper Lig şampiyonluğunu garantileyen Karadeniz takımıyla ilgili, “Trabzonspor, neredeyse iki hafta önce şampiyonluğu elde etse de takımı ve hayranlarının kutlamaları bitmedi.” denildi.

Trabzonsporlu futbolcu ve taraftarların günlerdir süren kutlamalarının “1984’ten bu yana süren uzun bekleyişten” kaynaklandığı aktarılan haberde, “Yaklaşık kırk yıl Türkiye şampiyonası için beklemek, bazıları için kendilerini kontrol edemeyecek kadar fazlaydı.” ifadeleri kullanıldı.

Haberde, bordo-mavili takımın ligin 35’inci haftasında Antalyaspor’u misafir ettiği ve 2-2 biten karşılaşma sonunda şampiyonluğu garantilediği maçın bitiş düdüğüyle başlayan sevinci, detaylarıyla anlatılırken, “Hakemin düdüğüyle, Trabzon’un 800 bin civarındaki sakininin neredeyse tamamı kutlamalar için geçe geç saate kadar şehrin sokaklarındaydı.” denildi.

Ayrıca, kutlamaların ve konserlerin halen devam ettiğine ve haftasonu Medical Park Stadı’nda yapılacak büyük etkinliğe değinilen haberde, kutlamaların sadece Türkiye’de değil, Berlin, Münih ve Londra gibi Avrupa kentlerinde de yapıldığı kaydedildi.

TRABZONSPOR'UN KAÇ LİG ŞAMPİYONLUĞU VAR?

38 yıllık şampiyonluk hasretini dindiren Trabzonspor, Türkiye Süper Lig tarihinde 7'nci şampiyonluğu bulunuyor.

Trabzonspor bundan önceki son şampiyonluğu 1983-84 sezonunda kazanmıştı.

2010-2011 sezonu şampiyonunluğu ise Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında tartışma konusu olmayı sürdürüyor.

TRABZONSPOR HANGİ YILLAR ŞAMPİYON OLDU?

Trabzonspor'un Süper Lig'de şampiyonluk yaşadığı yıllar şu şekilde: 1976, 1977, 1979, 1980, 1981, 1984, 2022

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar