Tatar'dan turizmde 5 milyon turist hedefi

14 Eylül 2022

Güncelleme: 14 Eylül 2022

A
A

Turizm alanında başarılanların küçümsenecek başarılar olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, turizmde 5 milyon turist hedefini paylaştı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Turizm ve Ekonomi Çalıştayı, bugün Girne Acapulco Otel’de yapılıyor.

Çalıştay, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar’ın katılımı ve Ekonomik Örgütler Platformu ile Halk Bankası katkılarıyla düzenlendi.

Çalıştay kapsamında, “Bölgenin potansiyelini anlamak, Bölgenin potansiyeli değerlendirmek, Bölgeye gelen insan ve kuruluş profilleri nasıl, Bölgesel ekonomik unsurlarda sorunlar ve iyileşme alanları nelerdir?” olmak üzere dört başlıkta değerlendirmeler yapıldı.

Çalıştayın açılış konuşmalarını, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Maliye Bakanı Alişan Şan, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Türkiye Halkbankası A.Ş. Genel Müdürü Osman Arslan ve Türkiye Medikal Turizm Derneği Başkanı Sinan İbiş yaptı.

5 MİLYON TURİST HEDEFİ

Açılış konuşmasında, turizmin adanın lokomotif ve en önemli sektörü olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 1974’ten önce Kıbrıslı Türklerin bu sektörde var olmadığını Maraş’ın ise turizmin en önemli noktası olduğunu belirtti.

Turizm alanında başarılanların küçümsenecek başarılar olmadığını söyleyen Tatar,  Türkiye’nin desteğiyle bütün dünyada KKTC’nin turizm potansiyelinin, tarihinin, kültürünün, geçmişinin tüm dünyada tanıtıldığını dile getirdi.

Tatar, turizmde 5 milyon turist hedefini de paylaştı.

KKTC TURİZMİNDE GÜNCEL RAKAMLAR

Turizm Planlama Dairesi'nin güncel verilerine göre, yılın 7 aylık diliminde hava ve deniz yoluyla ülkeye gelen yolcu sayısı toplam 682 bin 14 oldu. Aynı periyotta konaklamaların sayısı 508 bin 900'e yükselirken, otellerin ortalama doluluk oranı da yüzde 37.13'ü buldu.

Salgın öncesi 2019 yılında bu sayı 1 milyon 358 bin 465 bin olmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar