KKTC hazirandaki 500 kişilik üst düzey Hint düğününe hazırlanıyor

28 Nisan 2022

Güncelleme: 29 Nisan 2022

A
A

Hindistan'daki düğün pazarına girme çabaları ilk meyvesini verdi. Ülkede haziran ayında 500 kişilik bir üst düzey Hint düğünü yapılacak.

ZgotmplZ

Hintlerin öncülüğündeki düğün turizminden pay almak için çalışmalar sürüyor.

Hindistan pazarı için daha önceki yıllarda başlatılan girişimler yavaş yavaş meyvesini veriyor.

Bu kapsamda KKTC'de haziran ayında 500 kişilik bir üst düzey Hint düğünü yapılacak.

Açıklamayı Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu yaptı. Ataoğlu daha fazla detay paylaşmadı.

Cyprus Global Şirketi yetkilileri ile Hindistan’dan gelen organizatörleri kabulünde konuşan Ataoğlu, bu konuda Cyprus Global ve Sezer Kızgın’ın büyük payı olduğunu ifade etti. 

Kuzey Kıbrıs‘ta alternatif turizm modelleri arasına giren düğün turizminin bu yıldan başlanarak, 2023 yılında hem turist hem de organizasyonlar anlamında Hint misafirlerin tercihi olacağını anlatan Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın düğün organizasyonlarında da tercih edilmesi için gereken çalışmaların bakanlık nezdinde yapıldığını söyledi.

Cyprus Global Direktörü Sezer Kızgın ise, Hindistan’ın yoğun nüfusa sahip ve ciddi paralar harcayan bir turizm potansiyeli olduğuna dikkat çekerek, ülke turizmi açısından verimli bir pazar olduğunu ifade etti. Artık Hindistan pazarında yer bulan bir KKTC'nin varlığından söz eden Kızgın, Kuzey Kıbrıs turizmindeki tüm paydaşların önümüzdeki yıllarda düğün turizmi ve Hindistan pazarından yararlanacağını söyledi.

40 MİLYAR DOLARLIK PAZAR

Hindistan düğün turizminin, yıllık 40 milyar doların üzerinde iş hacmine sahip olduğu hesaplanıyor.

Nüfusu yaklaşık 1 milyar 300 milyon Hindistan’da yıllık ortalama 10 milyon düğün gerçekleşirken, yurt dışındaki her bir düğün için de 1 milyon dolardan 20 milyon dolara kadar harcama yapıldığı biliniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar