Jasmine Court'un bir yıldızı alındı

10 Ocak 2023

A
A

Oteller Encümeni'nce Jasmine Court Hotel'in bir yıldızı alındı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Girne'de bulunan Kyrenia Jasmine Court Hotel, 5 yıldızlı otel standartlarını taşımadığı gerekçesiyle 4 yıldızlı otel sınıfına düşürüldü.

Oteller Encümeni'nce 29 Aralık 2022 tarihinde alınan karar dünkü Resmi Gazete'de ilan edildi.

Kararda, tesisin 17 Kasım 2022 tarihinde Turizm Planlama Dairesi kontrol memurları tarafından gerçekleştirilen oteller için sınıflandırma formu uygulamasında  5 yıldızlı otel standartlarından oldukça uzaklaştığının tespit edildiği, 1 Aralık 2022 tarihinde Oteller Encümeni tarafından yapılan denetimde ise, gerçekleştirilen iyileştirme çalışmalarına rağmen tesisin 5 yıldızlı otel standartlarına henüz ulaşmadığının tespit edildiği ve eksikliklerin giderilmesi için 26 Aralık 2022 tarihine kadar işletmeye süre verildiği kaydedildi.

Tesiste 28 Aralık 2022 tarihinde Oteller Encümeni tarafından yapılan denetlemede eksikliklerin henüz tamamlanmadığının tespit edildiği, bu nedenle yapılan değerlendirmede tesisin Fasıl 138 Oteller Yasası'nın 8'inci maddesi uyarınca 4 yıldızlı otel olarak sınıflandırılmasına karar verildiği belirtildi.

Otelin 2013 yılında da bir yıldızı alınmış, eksikliklerin giderilmesinin ardından iade edilmişti.

JASMİNE COURT HOTEL HAKKINDA

Girne'nin en popüler sahilinde yer alan Jasmine Court Otel, 1974'ten önce bungalov tarzı evlerden oluşuyordu ve İngiliz Kraliyet ailesinin de hissedarı olduğu (Royal Bank of Scotland) National Westminister Bank ile Phoros Şirketi'ne aitti.

1980'li yıllarda Asil Nadir tarafından işletilen otel, alanı da genişletilerek dönemin en popüler beş yıldızlı oteli haline geldi.

Daha sonra oteli Türkiyeli işletmeci Ömer Lütfü Topal devraldı. Otelin yönetimini günümüzde Topal'ın kızı Elif Topal üstleniyor.

Denize sıfır konumdaki otelin günümüzde 392 yatak kapasitesi bulunuyor. 

Otel, 85 dönümlük arazinin 42 dönümünü kapsıyor ve Devlet Emlak ve Malzeme Ofisi tarafından Jasmine Court yönetimine kiralanmış durumda.

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), 28 Kasım 2017 tarihinde aldığı kararla, otelin asıl sahiplerine, üç parselden oluşan otel ve çevresindeki arsa için 1974 öncesi değeri olarak 22 milyon 769 bin 940 sterlin (520 milyon TL) ödenmesi kararı almıştı. 

Ödemeyi KKTC'yi temsilen davalı konumunda bulunan İçişleri Bakanlığı'nın yapması gerekiyor. Ancak geçen sürede kaynak yetersizliği nedeniyle ödeme yapılamadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar