Bu imza ile sağlık turizmi gelirlerinde yüzde 50 artış bekleniyor

22 Mayıs 2023

Güncelleme: 22 Mayıs 2023

A
A

Türkiye ile KKTC arasında “Sağlık Turizmi İşbirliği Protokolü” imzalandı.

ZgotmplZ

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi ile Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi arasında “Sağlık Turizmi İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul’da imzalanan protokole Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi İcra Kurulu Başkanı Köksal Holoğlu ile Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Dönem Başkanlığını da yürüten, Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı, Milletvekili Ahmet Savaşan imza koydu.

Protokolle Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında fizik tedavi, estetik, IVF, kalp, wellness başta olmak üzere sağlık turizmi alanında karşılıklı iş birliğinin geliştirilmesi ve ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yeni sağlık turizmi yatırımlarının kazandırılması için çalışmalar yürütülmesi öngörülüyor.

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan törende yaptığı konuşmasında, protokolün Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi’nin 2023 yılı için koyduğu sağlık turizmi gelirlerinde yüzde 50, istihdamda ise yüzde 20 artış hedefine ulaşmada önemli katkısı olacağını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar