Twitter'dan taciz vakalarına yeni önlem

22 Nisan 2022

Güncelleme: 22 Nisan 2022

A
A

Twitter, kullanıcıların platformda istenmeyen içeriklerden korunmalarını 'üçüncü taraf uygulamalar' ile sağlayacak.

ZgotmplZ

İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla iyice hayatımıza giren sosyal medya platformları, dünyanın farklı yerlerindeki insanların birbirleriyle iletişim kurabilmeleri için olmazsa olmaz diyebileceğimiz araçların başında geliyor. 

Ancak sosyal medyada tam anlamıyla çözüme kavuşmamış önemli bir sorun var: tanıyın veya tanımayın, bir şekilde sanal alemdeki profilinize ulaşan kişiler istemeseniz dahi sizinle mesaj / arama yoluyla etkileşim kurmaya çalışabiliyor ve bu bir süre sonra tacize dönüşüyor. Twitter, bu sorunun önüne geçecek önemli bir hamle yaptı. 

ÜÇÜNCÜ TARAF UYGULAMALAR İLE TACİZİ ÖNLEYECEK

Twitter, engelleme ve sessize alma gibi özellikleri yetersiz bulanların imdadına yetişti. Şirket bundan sonra kullanıcılara istedikleri bir hesabı daha katı bir şekilde engelleyebilmelerine olanak sağlayan üçüncü taraf uygulamalar önerecek. 

Örneğin Block Party uygulamasını hesabınıza bağladığınızda, istenmeyen veya taciz edici olarak tanımlanan paylaşımlarla sizi rahatsız etme olasılığı en yüksek olan kişileri otomatik olarak engelleyebileceksiniz. Bu uygulamanın en güzel tarafı ise: filtreleme seviyesini kullanıcı dilediği gibi ayarlayabiliyor. 

“Akıllı moderasyon” sloganıyla ön plana çıkan Bodyguard uygulaması İngilizce, İtalyanca, Fransızca, İspanyolca ve Portekizce dillerinde yapılan hakaret, ırkçılık, tehdit, taciz, kadın düşmanlığı vb. içerikli yorumları denetleyip gerçek zamanlı olarak analiz ediyor ve ilgili ayarlamaları yaptığınızda otomatik olarak siliyor. 

Dijital tacizi önlemek için geliştirilen Moderate uygulaması, Twitter’da ana sayfanızı yapay zeka araçlarından faydalanarak kontrol etmenizi sağlıyor. Bu araçlarla, belirlediğiniz içerikleri sıralayıp içlerinden hoşunuza gitmeyecekleri engelleyebiliyor, sessize alabiliyor ve size mesaj atan hesapların bot olup olmadığını anlayabiliyorsunuz.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar