Japonlar, balonla uzaya turist yollayacak

27 Şubat 2023

Güncelleme: 27 Şubat 2023

A
A

Bir Japon girişim şirketi, turistleri balonla uzaya çıkarmak için araç geliştirdi.

ZgotmplZ

Madrid merkezli uzay turizmi şirketi olan HALO Space, daha önce insanları uzaya balonla çıkarmak için çalıştıklarını duyurmuştu.

Şimdi ise bir açıklama da Japonya'dan geldi. Bir Japon girişim şirketi, turistleri balonla uzaya çıkarmak için araç geliştirdi.

Şirket başkanı Keisuke Iwaya, yolcuların milyarder olması veya yoğun bir eğitimden geçmesi gerekmediğini söyledi.

TURİST BALONU KULLANIMA HAZIR

Iwaya Giken isimli şirket, 2012'den bu yana proje üzerinde çalışıyor. Şirket, o zamandan beri iki kişilik bir kabin ve Dünya'nın eğrisinin net bir şekilde görülebildiği 25 kilometre yüksekliğe kadar çıkabilen bir balon geliştirdiğini söylüyor.

Balon sadece stratosferin yaklaşık olarak ortasına kadar yükselecek. Bir jet uçağının uçtuğundan daha yüksekte olacak yolcular, dış uzayı gözlemleyebilecek.

Başlangıçta bir uçuşun maliyeti yaklaşık 180 bin dolar (3 milyon 399 bin 575 TL) olacak. Ancak şirket, gelecekte bu ücreti 30-40 bin dolar (566 bin 592 TL-755 bin 456 TL) seviyesine kadar düşürmeyi planlıyor.

Japon şirket, balonun büyük ölçüde yeniden kullanılabilen helyumla kaldırılacağını ve uçuşların güvenli bir şekilde Japon toprakları ya da hava sahası üzerinde kalacağını söyledi.

Gelen bilgilere göre, söz konusu balonla ilk turistler bu yılın sonlarına doğru gökyüzüne yükselecek.

YOLCULUK NASIL GERÇEKLEŞECEK?

Bir pilot ve bir yolcu taşıyabilen iki kişilik bir kabin, Hokkaido'daki bir balon limanından havalanacak.

Araç, iki saat boyunca uzaya açılan kapı olan 25 kilometreye kadar yükselecek ve bu bölgede bir saat kaldıktan sonra, bir saat sürecek inişe geçecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar