"İlke" ile Teknofest'e damga vuran Sedat Simavi ödüllerine kavuştu

6 Eylül 2022

A
A

Teknofest 2022’de "İlke" ismini verdikleri araç ile iki klasmanda birden birincilik kazanan Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, ödüllerini, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

ZgotmplZ

Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest 2022’de büyük başarı elde eden Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi (SSEML) ekibi, ödüllerine kavuştu.

 SSEML ekibi, bu yıl "İlke" ismini verdikleri araç ile iki klasmanda birden birincilik kazanmıştı.

İlke ekibi araçlarıyla birlikte görülüyor.

Festival kapsamında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen "Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç" ve "Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç" yarışlarında KKTC'yi temsil eden SSEML ekibi, "İlke"  isimli araçlarıyla Körfez pistinde gerçekleştirilen yarışlarda, "ön teknik kontrol video ödülü" klasmanında ve yarışmanın en büyük ödülü "performans"ta birincilik elde etmişti.

30 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında Samsun Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenen Teknofest Karadeniz’de sunu hazırlamada da birincilik kazanan SSEML ekibi, ödüllerini, gerçekleştirilen ödül töreninde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

SSEML İlke ekibi ayrıca, Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile de bir araya gelerek, Bayraktar’a hediye takdim etti.

İlke ekibi, Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile bir araya geldi.

Açıklamada, festivale katılan ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği SSEML ekibinin, Teknofest 2022’de KKTC’yi gururla temsil ederek, ülke gençliğine fırsat verildiğinde neler yapabileceğini gösterdiği kaydedildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar