Halk tamirden yana, yabancılar yenisini alıyor

16 Kasım 2022

Güncelleme: 16 Kasım 2022

A
A

Akıllı cep telefonlarına ilgi her geçen gün daha da artıyor. KKTC'de yaşayanların gözdesi İPhone serisi akıllı telefonlar... KKTC halkı bozulan cep telefonlarını tamir ettiriyor, yabancıların tercihi ise yeni cep telefonu satın almak...

ZgotmplZ

Teknolojinin her gün geliştiği dünyada insanların en çok ilgi gösterdiği ürünler arasında akıllı cep telefonları geliyor...

Teknoloji çılgınlığının artarak devam ettiği günümüzde, teknoloji sever insanlar piyasada yer alan son model akıllı telefonları alabilmek için telefon satış firmalarının yolunu tutuyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de son model akıllı telefonlara ilgi oldukça fazla...

Özellikle İPhone serileri herkesin gözdesi... 
İPhone'nin gelişimini yakından takip edenler, tüm dünyada olduğu gibi KKTC'de de İPhone marka akıllı telefonlara ilgisi artarak devam ediyor.

MYK Haber olarak yaptığımız araştırmalarda KKTC genelinde akıllı telefonlara en çok ilgi gösteren kesimin üniversite öğrencileri olduğu öne çıktı.

Özellikle yabancı öğrencilerin ilk tercihi İPhone serisi cep telefonları...

IPHONE 14 AİLESİNİN TÜRKİYE SATIŞ FİYATI NE KADAR?

Piyasa araştırmalarına göre;

Girne'de cep telefonu satışı yapan firmalarda İPhone serisi ortalama fiyatları şöyle:

  • İPhone 13 Pro: 1280 dolar (23 bin 820 TL) 
  • İPhone 13 Pro Max: 1380 dolar (25 bin 681 TL)
  • İPhone 14 serisi:  1850 dolardan başlıyor (34 bin 428 TL)

Tabii ki telefon satışları sadece İPhone ile sınırlı değil... Ekonomik yönden zorluk çeken vatandaşlar ise ceplerine daha uygun ve özellik bakımından İPhone aratmayan diğer marka akıllı telefonlara da büyük ilgi gösteriyor...

IPHONE ALAMAYANLAR SAMSUNG MODELİNE YÖNELİYOR

Samsung serisi cep telefonları vatandaşların İPhone'den sonraki ilk tercihi olarak karşımıza çıkıyor. Samsung kimi insanlar tarafından vazgeçilmez bir konumda.

Samsung marka akıllı telefonlarda ise İPhone ile arasında uçuk bir fiyat aralığı bulunuyor.

Samsung'un en çok tercih edilen 3 serisi bulunuyor fiyatları şöyle:

  • Samsung Note 11 Pro: 5 bin 800 TL
  • Samsung A53: 8 Bin 500 TL
  • Samsung A73: 10 bin TL

Tüketicilere İPhone serisi dolar üzerinden satılırken Samsung serisi akıllı telefonlar Türk lirası üzerinden satılması dikkat çekiyor.

TERCİH TAMİR ETTİRMEK Mİ YOKSA YENİSİNİ ALMAK MI? 

KKTC'de yaşayan yabancı uyruklu kişiler tercihini yeni akıllı telefon almaktan yana kullanıyor.
Akıllı telefon teknik servis yetkilileri sadece KKTC halkının bozulan cep telefonlarını tamir ettirmek istediğini belirtti.

Yetkililer yabancı uyruklu kişilerin tercihini bozulan cep telefonlarını tamir ettirmekten yana değil, yenisini almaktan yana kullandığına dikkat çekiyor...

CEP TELEFONLARINA TAKSİT İMKANI SUNULUYOR MU?

Dar gelirli olan ancak son model cep telefonu satın almak isteyen vatandaşlara da kredi kartına taksit imkanı sunuluyor. KKTC'de hizmet veren bankalara ait kredi kartlarına cep telefonları satış firmaları tarafından peşin fiyatına 12 taksit yapılabiliyor. 

ÖZEL GSM FİRMALARINDA IPHONE SERİSİNE İLGİ ÇOK FAZLA

Bilindiği üzere KKTC'de hizmet veren özel GSM firmaları da telefon satışları yapan alanlar arasında yerini alıyor. Hem iletişim hizmetleri veren bu firmalar vatandaşlara cep telefonu imkanı da sunuyor.

Cep telefonu faturalarını 6 ay düzenli olarak olarak ödeyen müşteriler, istediği marka model cep telefonuna sahip olabiliyor.

Ancak faturalarını düzenli ödemeyen vatandaşlara bu imkan sunulmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar