Gebze'de üretilen "Jackal" İngiltere'ye satıldı

26 Nisan 2022

A
A

Türkiye'de kargo ve lojistik hizmet alanları için üretilen yerli İHA 'Jackal' İngiltere'de ihraç edildi.

ZgotmplZ

Türkiye'de (Kocaeli) Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Teknopark'ta geliştirilen insansız hava aracı (İHA) "Jackal" İngiltere'de kullanılacak.

GTÜ Teknopark Şirketi Fly Bvlos Technology'nin Türkiye'de insansız hava aracı geliştirme alanında hizmet veren Maxwell Innovations ile ürettiği İHA, asgari 15 kilogram taşıma kapasite ve 130 kilometre menzile sahip.

Fly Bvlos Technology ile İngiliz Flyby Technology arasında yapılan anlaşmayla yerli İHA'nın İngiltere'ye satışı gerçekleşti.

Anlaşma kapsamında İngiltere, Türkiye'den 5 İHA teslim alacak.

Özel tasarıma ve yerli yazılama sahip "Jackal", havacılık sektöründe kargo ve lojistik hizmet alanlarında kullanılabilecek.

Jackal, "VTOL" (Dikey kalkış ve inişözelliği sayesinde herhangi bir piste ihtiyaç duymadan her türlü alana iniş kalkış yapabiliyor.

İHA'nın zorlu hava koşullarında, her türlü senaryoda insani yardım, izleme ve gözlem, hassas veri lojistiği gibi alanlarda da uçması planlanıyor.

GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen imza törenine Fly Bvlos Genel Müdürü Murat Islıoğlu, "Jackal, havacılık sektörüne kargo ve lojistik taşımacılığı için tasarlanmış. Neticede bu bir hava aracı, maksadı bu olsa da ihtiyaç halinde yazılım ve donanım tamamen bizim şirketimize ait. Bununla ilgili ihtiyaç duyulacak her alanda bunu geliştirebilecek ve servis edebilecek bir noktadayız." ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar