Elon Musk Twitter’ın tamamını satın aldı

25 Nisan 2022

Güncelleme: 26 Nisan 2022

A
A

Milyonlarca aktif kullanıcısı ile en ünlü sosyal medya platformları arasında yer alan Twitter el değiştirdi.

ZgotmplZ

Twitter'ın yüzde 9,2'lik hissesini borsada satın alan Elon Musk, 14 Nisan'da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yaptığı bildirimde Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu.

Twitter'ın Elon Musk'a satışıyla ilgili müzakereler bugün tamamlandı.

Şirket bugün yaptığı açıklamada, Twitter yönetim kurulunun milyarder Elon Musk’ın sosyal medya şirketini satın alma teklifini kabul ettiğini duyurdu.

Twitter'ın kurucusu olan  Jack Patrick Dorsey, 19 Kasım 1976 Amerikalı yazılım mimarı ve iş adamı. Birçok kişi tarafından Twitter ve bir mobil ödeme şirketi olan Square'un kurucusu kimliği ile tanınır. 2008'de MIT Technology Review tarafından "35 yaşın altındaki en yenilikçi 35 kişi"den biri seçildi.

MUSK'TAN İLK PAYLAŞIM

Elon Musk, satın alma haberinin duyurulmasından sonra Twitter'dan yaptığı ilk paylaşımda kalp ve roket emojisi kullandı ve “Yes!!!” yazdı.

Ayrıca fotoğraf olarak bir metine yer veren Musk'ın paylaştığı görselde, “İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır. Ayrıca ürünü yeni özelliklerle geliştirerek, güveni artırmak için algoritmaları açık kaynak yaparak, spam botlarını yenerek ve tüm insanların kimliğini doğrulayarak Twitter’ı her zamankinden daha iyi hale getirmek istiyorum. Twitter’ın muazzam bir potansiyeli var – şirketle çalışmayı dört gözle bekliyorum” ifadeleri yer aldı.

DOGECOİN'E YARADI

Elon Musk’ın Twitter’ı satın aldığına dair haberlerin ardından Dogecoin ani bir yükseliş yaşadı. Elon Musk'ın gelecekte kripto para Dogecoin’i Twitter'da ödeme ve bağış için kullanılmasını sağlayacak bir sistemi devreye almasına yönelik beklenti yükselişte etkili oldu.

‘ZEHİR HAPI’ DEVREYE GİRMİŞTİ

Twitter, 14 Nisan'da yapılan teklife sıcak bakmamış ve Musk'ın hissesini artırmasını engellemek için ‘zehir hapı' önlemi almıştı. Zehir hapı olarak adlandırılan önlemle şirket, potansiyel alıcı dışındaki mevcut hissedarların daha düşük fiyata hisse satın alma hakkını koruyor.

Ancak Musk'ın 46,5 milyar dolarlık finansmana sahip olduğunu açıklamasından ve Twitter'ın borsada sarsılmasından sonra şirket duruşunu değiştirdi ve müzakerelere kapı açtı.

MUSK'IN PLANI

Musk, Twitter'a ödeme yapan üyelerin daha fazla premium özelliklere ulaşması gerektiğini söylemişti.

Twitter'ın yeni sahibi, sosyal medya hizmetinin premium özellikler için ödeme yapan kullanıcılara sıfır reklam sunmasını istiyor.

Ayıca yatırımcı Michael Burry'nin, onay işaretini kaybettiği için şikayet etmesinden sonra, Musk Burry'ye hesabı geri alacağını söyleyerek şirketin tüm Twitter Blue kullanıcılarına kimlik doğrulama onay işaretleri vermesini önerdi.

Şu anda Twitter'ın aylık abonelik hizmeti Twitter Blue, kullanıcılara, bazı reklamsız makaleler ve bir tweet'i başkaları tarafından görülmeden geri çekme gibi premium özellikler sunuyor. Özellik, ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Musk ise bu özelliği biraz daha genişletmeyi planlıyor gibi. Musk'ın ücret ödeyen kullanıcılara daha fazla özellik sunma isteği, platformun artık paralı mı olacağı sorusunu da akıllara getiriyor.

Tesla ve SpaceX CEO'sunun tek odaklandığı nokta kullanıcı deneyimi de değil, şirketin çalışma sistemiyle de ilgileniyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar