4G ve 5G için ihale kararı

6 Eylül 2022

Güncelleme: 6 Eylül 2022

A
A

Bakanlar Kurulu, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu'nca yüksek hızlı internet sunan 4G ve 5G teknolojisi için ihaleye çıkılması kararı aldı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Ülkede 4G ve 5G hizmeti sunulabilmesi amacıyla ihale kararı alındı.

Bakanlar Kurulu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'nın önergesi doğrultusunda aldığı kararı dünkü (5 Eylül) Resmi Gazete'de ilan etti.

Kararla, ihale için Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu yetkilendirildi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, dün katıldığı bir programda havalimanının ardından sırada limanlar ve telekomünikasyonun özelleştirilmesi olduğunu açıklamıştı. Arıklı, 22 Eylül’de Türkiye’den teknik bir heyetin geleceğini ve incelemelerde bulunacağını belirterek, “Son rötuşlar yapıp ihale aşamasına geçeceğiz.” diye konuşmuştu.

 KKTC halihazırda dünyada 3G kullanan az sayıda ülkeden biri.

5G NEDİR?

5G, yeni nesil kablosuz telefon teknolojisidir. Dördüncü nesil teknolojinin yaklaşık 10 katı veri iletim hızı sağlamaktadır. Bu hız kullanılan cihazın kategorisine göre 1 ila 10 Gbps arasında değişebilecektir. 5G, mevcut kapasitelerin artmasını da sağlıyor. Kapasite artışı sayesinde aynı anda birden fazla cihaz tek bir ağa bağlanabiliyor olacak. 5G’nin sağladığı olanaklar arasından, cihazların daha hızlı iletişim kuracak olması da öne çıkıyor. Sadece birkaç milisaniyeye olması hedeflenen gecikme süresi ile birçok deneyim eş zamanlı yaşanabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar