Güngördü, 4. Girne Maratonu tarihini açıkladı: 2 Nisan 2023

16 Kasım 2022

Güncelleme: 17 Kasım 2022

A
A

Girne Belediyesi ve KKTC Atletizm Federasyonu iş birliğinde "Girne Golden Dolphin AVM Yarı Maratonu"nun 27 Kasım Pazar günü gerçekleşeceği açıklanmıştı. Başkan Nidai Güngördü bir sürpriz yaparak 2023 yılında yapılacak maratonun da tarihini verdi.

ZgotmplZ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü 27 Kasım 2022 Pazar günü 3. Girne Maratonu'nun yapılacağını açıkladığı basın toplantısında, 2023 yılında gerçekleşecek maratonun da tarihini vatandaşlara duyurdu.

Başkan Güngördü dördüncü maratonun 2 Nisan 2023 tarihinde yapılacağını açıkladı.

MARATONLAR DAHA ÖNCEDEN BELİRLENMELİ

Güngördü yaptığı açıklamada maraton programlarının daha önceden açıklamasının çok doğru olduğunu ifade ederek, "Bizim için bunu çok önceden duyurmamız dünyada bu gibi yarışları izleyenlerin, atletlerin, bu gibi yarışlara katılabilmesi için bizim 2023 yılındaki ajandalarımıza şimdiden Girne Maratonu'nun tarihini yazdırmak ve belirlemek zorundayız" dedi.

NEDEN 2 NİSAN 2023? 

Neden 2 Nisan tarihinin belirlendiği konusunda detayları anlatan Güngördü, "2 Nisan bizim tarafımızdan meclise götürülecek bir tarihtir çok doğrudur. Atletizm Federasyonu ile de konuşularak tespit edilmiş bir tarihtir. Sporcular açısından çok önemlidir. Ajandalarına o tarihi not ettikleri zaman, o tarihte mutlaka Girne'de olurlar. Tescilli parkurlarda elde edecekleri, derecelerle ve puanlarla da dünyadaki diğer yarışlarda önemli bir karneleri oluşmuş olur" diye konuştu. 

ATLETİZM FEDERASYONU İLE İSTİŞARE YAPILDI

"Bu bizim için ayrıca önemlidir" diyen Başkan Güngördü, "Aylık, günlük programlar gibi artık makro ölçekli ve daha ileriye dönük programlar yaparak Atletizm Federasyonu ile nisan ayını belirlemiş olduk. Gelecek hafta da bunu Girne Belediye Meclisi'ne götürüp, gelecek dönem burada bunu tescil edilip, böyle kurumsal bir hale gitmek istiyoruz. Atletizm Federasyonu'nun bu konudaki önerisi bizim tarafımızdan da uygun görüldü" ifadelerine yer verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar