Girne Golden Dolphin AVM Yarı Maratonu başlıyor: Girne'ye yeni soluk getirecek

14 Kasım 2022

Güncelleme: 14 Kasım 2022

A
A

Girne Belediyesi ve KKTC Atletizm Federasyonu iş birliğinde "Sevimli Dostlarımız İçin Koşuyoruz" sloganı çerçevesinde "Girne Golden Dolphin AVM Yarı Maratonu" 27 Kasım Pazar günü gerçekleşecek.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, maraton hakkında sponsor firmaların yetkilileri ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla bir basın basın toplantısı düzenledi.

Girne Belediyesi ve KKTC Atletizm Federasyonu iş birliğinde "Sevimli Dostlarımız İçin Koşuyoruz" sloganı çerçevesinde "Girne Golden Dolphin AVM Yarı Maratonu" 27 Kasım Pazar günü gerçekleşecek.

Girne Belediyesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında Girne Maratonu hakkında detaylı bilgiler verildi. MY Group Kıbrıs'ın sponsorları arasında olan ve de MYK Haber'in medya sponsorluğunu üstlendiği maraton, Girne'ye yeni bir heyecan katacak.

  • Maraton 27 Kasım Pazar günü 20 Temmuz Kordonboyu Caddesi Atatürk Büstü önünden başlayacak.
  • Saat 10.30'da 3 KM Koşusu, saat 08.15'te 10 KM koşusu, saat 08.00'de 21 KM koşusunun startının verileceği açıklandı.

Toplantıda konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, "Belediyeler çeşitli alanlarda çalışmalar yapar. Bu çalışmalarımız da tabiki her gün değişir. Ancak spor da hayatımızın bir parçasıdır. Bu nedenle koronavirüsten sonra bu yıl Girne Maratonu'nun üçüncüsünü düzenleme kararı aldık. Bu bizim için çok önemli bir olaydır. Girne Maratonu'nu Uluslararası Atletizm Örgütleri tarafından desteklenen ve parkurların tescilli olduğu, bu parkurlarda yarışmaya katılanların puan aldığı önemli bir maratondur. Bugün burada görüyorum ki herkes çok istekli ve hevesli. Pek çok kurum ve kuruluşun katkısıyla bu maraton gerçekleşiyor. Bu kararı almakta gerçekten biraz zorlandık. Çünkü Kovid'ten sonra, pandeminin rahatlamasıyla birlikte çeşitli sosyal kültürel etkinlikler yanında sportif etkinliklerin de önemine vurgu yapmak istedik" dedi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, düzenlenecek maraton nedeniyle büyük heyecan yaşadığını söyledi. 
ATLETİZM FEDERASYONUNUN ÇOK BÜYÜK DESTEĞİ VAR

Maraton tarihi hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Güngördü, "Haziran ayında yapılması beklenen yerel seçimler belediye sayılarındaki değişiklik nedeniyle bu yıl önce kasıma daha sonra aralık ayına ertelendi. Bu da bizim bu kararı almamızda biraz gecikmemize neden oldu. Ancak gerçekten çok mutluyum. Şehirde iş yapan şehirde iş gören pek çok iş insanı bizimle birliktedir. Bu maratona katkı koymak için buradadırlar. Öncelikle bütün sponsorlarımıza çok teşekkür ederim. Büyük bir emek, uğraş var. Sizlerin bize yaptığı bu maddi katkılarla biz de 3. Girne Maratonu'nda en iyi şekilde kentimiz için bir sportif faaliyeti gündeme getirmeyi uygun bulduk" dedi. 

PARKURLARIMIZA ONAY VERİLDİ

Güngördü,  "Çalışan pek çok arkadaşımız var, Atletizm Federasyonu'nun çok büyük desteğini görüyoruz. Türkiye'den gelip de Uluslararası Atletizm Federasyonu'nda temsilciler parkurlarımızı inceledi. Parkurlarımıza onay verdi. Dolayısıyla bu da bizim için ayrı bir özelliktir. Atletizm Federasyonu geçmiş maratonlarda olduğu gibi bu maratonda da yanımızdadır, bizlerle birlikte oldukları için kendilerine ayrıca çok teşekkür ederim" diye konuştu.

MARATON PROGRAMI MECLİS KARARIYLA BELİRLENDİ 

Maratonun gerçekleşmesinin meclis kararı ile olduğuna vurgu yapan Güngördü, "Tabii ki bu kararlar bilindiği üzere belediye meclis kararlarıyla oluşur. Aramızda bir kısım meclis üyeleri var. Bu kararı destekleyen bütün belediye meclis üyelerine de teşekkür ederim ve emek harcayan bütün belediye çalışanlarına da ayrıca teşekkür etmek isterim. Girne'ye gelmek için çeşitli sebepler var. Tarih var, turizm var. Güzel oteller var bir takım gazino tutkunları var. Ama 'biz niye Girne'ye maraton için gelmeyeyim' dedirtmiyoruz" diye sordu. 

Basın toplantısı sonunda Başkan Güngördü, Atletizm Federasyon Başkanı, yardımcısı​​​ ve belediye meclisi üyeleri birlikte poz verdi.
ŞEHRE YENİ SOLUK GETİRİLECEK

"Şehre yeni bir soluk getirmenin vesilelerini yaratmamız gerekir" diyen Güngördü, "Bu şehirleri ziyaret eden insanların ziyaret çeşitliliğini ortaya koymamız gerekir. Farklı tatlar, farklı duygular, farklı aktivitelere ihtiyaçları vardır bu nedenle bu maratonda ısrarcıyız. Girne'ye gelecek insanların sebeplerini çoğaltmamız gerekmektedir" ifadelerine yer verdi. 

SOKAK HAYVANLARINA BÜYÜK DESTEK VERİLECEK

Düzenlenecek maratonunun amacı hakkında detaylı bilgiler veren Başkan Güngördü, sokak hayvanlarına dikkat çekti. Güngördü, "Her yarışın amacı var. Buradan bir miktar maddi kaynak elde edeceğiz, gerek sokak hayvanlarına gerekse barınaktaki canlara daha iyi koşullarda belki sayı olarak daha çok canımıza, hayvanımıza yuva yapmak için kullanacağız. 11 dönüm içerisinde ülke ölçeğinde çok iyi bir barınağımız var. Hayvan sayımız yaklaşık 60'dır. Çünkü bizim ana prensibimiz 'Satın alma sahiplen'dir. Dolayısıyla 60 canımızı beslerken belki de 150 canımızı sahiplendirdik. Bu da bizim için çok önemlidir. Kovid dönemi dahil bu güne kadar gerek özel veterinerlerden, gerekse Kıbrıs Hekimler Birliği'nden aldığımız hizmet karşılığında 500 adet sokak hayvanını kısırlaştırdık. Biliyorsunuz popülasyonun azaltılması için en iyi yöntem gerçekten kısırlaştırmadır. Bu konuda çeşitli zorluklarımız var, ve bu anlamda da hayvan barınağına katkının bu maraton nedeniyle daha da anlamlı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Maratonun ana sponsoru Girne Golden Dolphin AVM temsilcisi Meliz Sertoğlu

Maratonun Ana sponsoru Girne Golden Dolphin AVM temsilcisi Meliz Sertoğlu,  Son zamanlarda sokak hayvanlarında bir artış söz konusu olduğunu, sokak hayvanlarına destek olmak için bu organizasyonda yer aldıklarını  ve destek vermekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.

MARATON KOŞUSUNUN DETAYLARI ANLATILDI 

Maratonun parkuru hakkında bilgi veren Başkan Güngördü şöyle konuştu: "Bildiğiniz gibi 10 kilometre ve 21 kilometre koşular olacak. 10.30'da 3 kilometre halk koşumuz olacak. Saat 8.15'te 10 kilometre için start vermeyi düşünüyoruz. 21 kilometrede tam saat 08.00'de başlayacak. 3 kilometre daha çok halk koşusu, halk şenliği şeklinde olacak. Önemli olan o gün milleti Atatürk Meydanı'nda toplayıp, bu güzel atmosferi onlarla birlikte koordine etmektir, kutlamaktır. Atletizm federasyonundan bize verilen bilgiye göre 10 Milli atlet geliyor. Bunların da her türlü masrafları sponsorlar tarafından karşılandı. Bu da ayrıca gelen sporcuların Girne Maratonu hakkında güzel izlenimlerle dönmeleri halinde onların yapacağı anlatımlar Türkiye'de bir yer bulacaktır. Bu yabancı sporcuların getirilmesi önerisinde bulunan federasyona sponsorlara çok teşekkür ederim." 

KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Başkanı Ferhat Sakallı (sağda) gerçekleşecek maraton hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
MARATONA OLİMPİYAT SPORCULARI DA KATILACAK

KKTC Atletizm Federasyonu Başkanı Başkanı Ferhat Sakallı yaptığı konuşmada, "Sağlam bir ekiple bu maratonun bir parçasıyız. Öncelikle bu tür organizasyonların yapılması için özellikle maraton branşının yapılması için belediyeler çok büyük bir önem arz eder. Tabi ki belediyelerin yanında büyük sponsorlar lazım. Bizler de sağ olsun başkanın verdiği imkanlar dahilinde bu organizasyonu 'en iyi' nereye getirebiliriz ile ilgili çalıştık. Bu organizasyonu Türkiye'den Avrupa ve dünyada başarısı olan sporcuları buraya davet ederek daha üst seviyelere çekmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bundan sonra da göstereceğiz. Yanı sıra getireceğimiz olimpiyat sporcuları olacak. Yarışma öncesi hem halkla birleşmesi, hem de imza dağıtması için... Olimpiyat sporcuları da Girne'de olacak" diye konuştu.

Sakallı ayrıca Türkiye Atletizm Federasyonu Fatih Çintimar, As Başkanı Arif Alpkılıç ve MHK Başkanı Halil Oğuz'un maratona temsilci olarak katılacağını sözlerine ekledi.


Belediye Başkanı Güngördü basın toplantısında sokak hayvanlarının önemine dikkat çekti.

Maratonda başarı gösteren sporculara verilecek ödüller belirlendi.

İŞTE ÖDÜLLER


10 kilometrede: Birinciye 3000 TL. İkinciye 2000 TL, üçüncü gelecek olanlara 1000 TL.

21 kilometrede: Kadınlar ve erkekler kategorisinde; birinciye 4000 TL lira, ikinciye 3000 TL, üçüncüye 3000 TL

Basın toplantısına katılan sponsor firma yetkilileri maratona destek vermekten dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
MARATONA KAYIT NOKTALARI: 

Girne Belediyesi, Girne Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi, Girne Belediyesi'ne ait muhtarlıklar ve gezici ekip.

10K ve 21K kayıtları için tıklayın.

www.girnemaraton.com

2022 GİRNE MARATONU SPONSORLARI

ANA SPONSOR

  • GOLDEN DOLPHİN AVM- RESİDENCE DEVELOPMENT LTD

GÜMÜŞ SPONSORLAR

  • LES AMBASSADEURS HOTEL
  • THE ARKIN COLONY HOTEL
  • KİĞILI
  • ARUCAD ÜNİVERSİTESİ
  • MY GROUP KIBRIS
  • PASHA INTERNATIONAL GROUP
  • GARAÇALI RESTAURANT
  • TARSAN TARIM VE HAYVANCILIK SANAYİ
  • OSCAR HOTEL
  • ARDEM CONSTRUCTION
  • ÖZYALÇIN ŞİRKETLER GRUBU
  • KUZEY KIBRIS TURKCELL

BRONZ SPONSORLAR

  • HEDİYEM SU
  •  NETHOUSE 
  •  KIBRIS TÜRK FİZYOTERAPİSTLER BİRLİĞİ
  • ŞOKMAR MARKET 
  •  TAVUK DÜNYASI  
  • MARMARA YAPI  
  • HARDLİNE

MEDYA SPONSORLARI

  • KIBRIS GENÇ TV 
  • RADYO JUKE 
  • MYKIBRIS.COM

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar