Geleceğin yıldız sporcuları bu projeyle ortaya çıkartılacak

4 Ekim 2022

Güncelleme: 4 Ekim 2022

A
A

İlkokul 4'üncü sınıflar için "Sportif Yetenek Taraması Projesi" başladı.

ZgotmplZ

Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC hükümetleri arasında imzalanan, Gençlik ve Spor Alanında İşbirliği Protokolü kapsamında "Sportif Yetenek Taraması Projesi" başladı.

Lefkoşa'daki Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) Konferans Salonu'nda yapılan etkinliğe, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Mithat Tekçam, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Hızır Aktaş, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Gökmen Davutoğlu ve Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sporcu Hizmetleri Şube Müdürü Fatih Konuksever ile diğer davetliler katıldı.

"SPORCULAR, DOĞRU EĞİTİM VE KİŞİLERLE BULUŞTUKLARINDA BÜYÜK BAŞARILAR ELDE EDECEK"

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, KKTC'de çok başarılı sporcuların olduğunu ve bu sporcuların, doğru eğitim ve kişilerle buluştuklarında büyük başarılar elde edeceklerini kaydetti.

Özellikle son dönemde kendi gayretleriyle dünya çapında ön plana çıkan Kıbrıs Türkü sporcuların olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, KKTC'deki genç sporcuların Türkiye'deki turnuvalarda da başarılar elde ettiğini, bunun da gurur verici olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, "Sportif Yetenek Taraması Projesi ile yapılacak taramalarla, sporculara doğru bir eğitim ve imkanlar sunmamız halinde, geleceğin çok nitelikli sporcularını Türk dünyasına kazandırmış olabiliriz." dedi.

Bu topraklardan çıkan sporcuların başarılı olmalarını hedeflediklerini belirten Çavuşoğlu, KKTC'li sporcuların, ana vatan Türkiye üzerinden dünyaya açılmasının önemini vurguladı.

"SPORTİF YETENEK TARAMASI PROJESİ TÜRKİYE'DE 2018'DE BAŞLADI"

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Mithat Tekçam DA, 1 Haziran'da Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC hükümetleri arasında Gençlik ve Spor Alanında İşbirliği Protokolü'nün imzalandığını hatırlatarak bu kapsamda birçok proje başlığının öne çıktığını belirtti.

"11 adet spor tesisi ve altyapı yatırımları başladı, inşallah önümüzdeki günlerde bu spor tesislerinin inşa süreçleri de başlayacak." diyen Tekçam, yaz tatili sürecinde 2 bin kadar Kıbrıs Türkü gencin Türkiye'deki eğitim kamplarına katıldıklarını söyledi.

Tekçam, Sportif Yetenek Taraması Projesi'nin Türkiye'de 2018'de başladığını ve başarıyla devam ettiğini belirterek bu başarının bu defa da KKTC'ye taşındığını kaydetti.

PROJE İLKOKUL 4'LERDEN BAŞLIYOR

İlkokul 4'üncü sınıflar için başlayacak bu projenin, hem yeteneklerin keşfedilmesi hem de sporun daha geniş kitlelere yayılması için bir aşama olacağına inandığını ifade eden Tekçam, projeye emek veren KKTC Eğitim Bakanlığı yetkililerine de teşekkürlerini iletti.

BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNE EĞİTİM VERİLECEK

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden KKTC’ye gelen heyet, 4-8 Ekim 2022 tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen Beden Eğitimi öğretmenlerine Sportif Yetenek Taraması Projesi ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler verecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar