Fenerbahçe stadına yeni isim: Atatürk Stadyumu

25 Kasım 2022

A
A

Fenerbahçe, "Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi"nin ismini Cumhuriyet'in 100'üncü yılında "Atatürk Stadyumu" olarak değiştirmeye hazırlanıyor.

ZgotmplZ

Türkiye Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, futbol stadının adını "Atatürk Stadyumu" olarak değiştiriyor.

Öneri 1907 Fenerbahçe Derneği 30’uncu Yıl Kutlaması’nda dernek başkanı Rıfat Perahya’dan geldi.

Kulüp başkanı Ali Koç da öneriye destek çıktı. Koç, “Mevzuata göre stat ismi yönetim kararıyla değişir. Biz de bunu yaparız. Talebin sonuna kadar arkasındayız. Tüm kongre üyelerimize ve taraftarlarımıza sesleniyorum: Arzuyu, isteği 100’üncü yıl tamamlanmadan belki de 29 Ekim 2023’te hayata geçirelim. Varsanız biz de varız. Bunu yapmak için Ülker Grubu ve Saracoğlu ailesiyle görüşeceğiz.” dedi.

Stadın şu anki tam adı Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu.

İsmi üzerinde yükseldiği araziyi Fenerbahçe'ye kazandırmış ve 1934-1950 arasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı yapmış olan Şükrü Saracoğlu'ndan alan stadyum, 2015 yılından beri Yıldız Holding ile yapılan anlaşmadan dolayı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu adını taşıyor.

İstanbul, Kadıköy'de bulunan, Fenerbahçe'nin maçlarını oynadığı 50 bin 530 seyirci kapasiteli stadyum, Türkiye'nin en büyük 4'üncü futbol stadyumu durumunda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar