Derbide kazanan Galatasaray

Anadolu Ajansı, TRT Spor, Ajansspor, 8 Ocak 2023

Güncelleme: 9 Ocak 2023

A
A

Türkiye Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Galatasaray derbi maçında deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etti. Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci kırmızı kart gördü.

ZgotmplZ AA

Ülker Stadı'nda  Kıbrıs saatiyle 18.00'de başlayan müsabakayı hakem Halil Umut Meler yönetti. 

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftası Fenerbahçe - Galatasaray derbisine sahne oldu.

Sarı kırmızılılar, 32. dakikada Sergio Oliveira, 78. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 90+10'da Icardi'nin attığı gollerle Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-0 mağlup etti.

Galatasaray bu galibiyetle 39 puana yükselerek liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe ise 35 puanda kaldı.

Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci, "VAR" incelemesinin ardından 86. dakikada kırmızı kart gördü.

Süper Lig 18. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında Galatasaray'ı konuk etti. Cumhuriyet’in 100. yılının ilk derbisinde Cim Bom deplasmanda rakibini 3-0 mağlup ederek liderlik koltuğunda oturmaya devam etti. Sarı-Kırmızılılar, puan farkını 4'e çıkarmayı başardı.

GALATASARAY 2 OFSAYTA TAKILDI

Galatasaray'ın ilk yarıda rakibine attığı iki gol VAR'a takıldı. Cimbom önce duran topta savunma oyuncusu Abdulkerim'in attığı golde Nelsson, savunma önünde olduğu işaret edilerek gol iptal edildi. Daha sonra ise Kerem Aktürkoğlu'nun kaleci Altay'ı çalımlayarak attığı gol ofsayta takıldı.

OLİVEİRA’DAN SERT ŞUT VE GOL!

Karşılaşmanın 32. dakikada sol köşeden Mertens’in kullandığı kornerde ön direkte Osayi-Samuel arkaya sektirdi. Arka direkte rahat pozisyonda topa sahip olan Oliveira’nın sert vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. Oliveira, Sarı-Kırmızılı formayla ikinci golünü atmayı başardı.

İLKLER YAŞANDI

Fenerbahçe'nin bu sezon Süper Lig'de iç sahada yediği ilk açılış golünü kaydeden Sergio Oliveira, lig tarihinde Galatasaray formasıyla sarı-lacivertli ekibe gol atan ilk Portekizli oyuncu oldu.  Süper Lig'de Aralık 1999'dan bu yana ilk kez Fenerbahçe deplasmanında ilk yarıyı önde tamamlayan Galatasaray, 7 şutla bu sezon bu deplasmanda ilk devrede en fazla şut çeken takım oldu.

KADIKÖY'DE 24 YIL SONRA BİR İLK!

Opta'ın verilerine göre; bu sonuçla Galatasaray, 24 yıl sonra ilk kez Kadıköy'de ilk yarıyı önde kapamış oldu. Cim Bom, ilk yarıyı Sergio Oliveira'nın attığı golle 1-0 öde tamamladı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, galibiyet sonrası oyuncularını kutladı.
ICARDİ GİRDİ, KEREM GOLÜ ATTI

Karşılaşmanın 77. dakikasında oyuna giren Mauro Icardi, savunma arkasına atılan uzun pasta topu Kerem'e yolladı. Kerem ardından Icardi'ye attığı pasla ceza alanı içine koşu yaptı. Icardi, gönderdiği şık pasla Kerem'i ceza alanı içinde topla buluşturdu. Kerem'in şık vuruşuyla Galatasaray, 2-0 öne geçti. 

İRFAN CAN KAHVECİ KIRMIZI KART GÖRDÜ

Zorlu karşılaşmanın 86. dakikasında İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu'na sert faul yaptı. VAR'dan gelen uyarı sonrasında maçın hakemi inceleme yaptı ve Kahveci'ye kırmızı kart gösterdi. Fenerbahçe maçı 10 kişi tamamladı.

ICARDİ, SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Galatasaray'da sonradna oyuna giren Icardi, Kerem'e asist yaparken karşılaşmanın son saniyesinde de skoru belirleyen golü attı. Serdar Aziz'den kurtardığı pozisyonda ceza alanına girdi ve çektiği şutla üst direkten ağları buldu ve Galatasaray maçı 3-0 kazandı.

Sakatlıktan yeni çıkan Icardi Fenerbahçe'ye karşı gol attı.
KADIKÖY'DE KOREOGRAFİ ŞOV

Fenerbahçeli taraftarlar, derbi maç öncesinde koreografi gösterisinde bulundu. Sarı-lacivertliler, Okul Açık Tribünü'nde üzerinde "Our City, Our Rules" yazan bir koreografi açtı. Koreografinin alt tarafında "İki Kıta, Yedi Tepe; En Büyük Fenerbahçe" yazılı bir pankart açıldı. Öte yandan diğer 2 tribünde de dev posterler yer aldı. 

Fenerbahçe tribünleri maç öncesi muhteşem görüntüler oluşturdu.
FENERBAHÇE'DE 8 OYUNCU, İLK KEZ

Galatasaray derbisi heyecanı yaşadı. Sarı lacivertli takımda yeni transferler İrfan Can Eğribayat, Gustavo Henrique, Luan Peres, Willian Arao, Lincoln Henrique, Emre Mor, Joshua King ve Michy Batshuayi, Fenerbahçe formasıyla ilk kez Galatasaray derbisinde yer aldı. Bu isimlerden Gustavo Henrique, Willian Arao, Joshua King ve Michy Batshuayi ilk 11'de sahaya çıkarken, Luan Peres, Lincoln Henrique, Emre Mor ve kaleci İrfan Can Eğribayat ise yedek soyundu.

Fenerbahçeli oyuncular alınan mağlubiyet sonrası büyük üzüntü yaşadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar