Chelsea ABD'lilere satıldı: Abramoviç para alacak mı?

7 Mayıs 2022

Güncelleme: 7 Mayıs 2022

A
A

İngiltere Premier Lig kulübü Chelsea, Todd Boehly öncülüğündeki konsorsiyum tarafından 4,25 milyar sterlin karşılığında satın alındı.

ZgotmplZ

Rus iş insanı Roman Abramovich'in, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle İngiltere hükümetinin kendisine yönelik yaptırım kararı sonrası satışa çıkardığı Chelsea'nin yeni sahibi belli oldu.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Amerikan Beyzbol Ligi takımlarından Los Angeles Dodgers'ın ortağı Todd Boehly'nin yanı sıra Clearlake Capital, Mark Walter ve Hansjoerg Wyss'in aralarında bulunduğu grupla anlaşmaya varıldı. Satışın mayıs ayı sonunda tamamlanmasının beklendiği belirtildi.

Anlaşma gereği yatırımın 2,5 milyar sterlinlik kısmı, kulüp hisselerini satın almak için kullanılacak ve daha önce Abramovich'in açıkladığı gibi hayır kurumlarına bağışlanmak üzere Büyük Britanya'daki dondurulmuş bir banka hesabına yatırılacak. Hesaptaki para İngiliz devletinin onayı olmadan transfer edilemeyecek.

Paranın 1,75 milyar sterlinlik kısmı ise Stamford Bridge Stadı, akademi, kadın takımı, Kingsmeadow Stadı ve Chelsea Vakfı için yapılacak ek yatırımlara aktarılacak.

ABRAMOVİÇ SATIŞ GELİRİNDEN MUAF TUTULACAK

İngiltere hükümetinin, Roman Abramoviç'in de aralarında yer aldığı 7 oligarka yönelik yaptırımları, İngiliz kulübünün zor bir sürece girmesine yol açmıştı. Hükümet tarafından verilen özel bir lisansla maaşları ödeme ve ligde mücadele etme hakkı tanınan Chelsea'nin transfer yapması, yeni sözleşme imzalaması, bilet satması, lisanslı üründen gelir elde etmesi yasaklanırken, banka hesapları ve kulübe ait kredi kartları ise dondurulmuştu.

İngiltere yeni yaptırım paketine Roman Abramoviç’i de ekleyerek ünlü milyarderin ülkedeki tüm malvarlığına el konulduğunu açıklamıştı. Chelsea kulübünün sahibi olan ünlü Rus milyarder Roman Abramoviç, açıklanan yaptırımlar sonrasında Mart ayı başında kulübün yönetimini Chelsea Vakfı’na devrederek satışa çıkardığını açıklamıştı. Bloomberg'in haberine göre, Abramoviç'in kulüpteki tüm yetkileri elinden alınırken, bu satıştan elde edilecek gelirden Rus iş insanının muaf tutulacağı belirtilmişti.

ESPRİ CİDDİYE ALININCA GÖZTEPE SÖYLENTİSİ  ÇIKMIŞTI

Türkiye'de de büyük ilgi gören bu gelişmeler üzerine Abramovich’in Göztepe satın almaya çalıştığına dair söylentiler çıkmıştı. Ancak çok konuşulan bu söylentilerin İngiliz gazeteci Thom Gibbs’in esprili bir yorumu ve  “Roman Abramovich jetini ve yatını Türkiye’ye taşıyor – sıradaki Chelsea V.2.0 olabilir” başlıklı yazıdaki Chelsea ile Göztepe arasında paralellikler kurduğu bir şakadan kaynaklandığı ortaya çıkmıştı. Göztepe kulübü de basına yansıyan haberlerin ardından iddiayı yalanlamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar