İngiltere turladı, Galler veda etti

29 Kasım 2022

A
A

FIFA Dünya Kupası 2022 B Grubu mücadelesinde İngiltere, Galler'i 3-0 yendi ve adını liderlikle son 16 turuna yazdırdı. Galler ise turnuvaya veda etti.

ZgotmplZ

Ahmed Bin Ali Stadı'nda oynanan mücadeleyi Sloven hakem Slavko Vincic yönetti. Karşılaşmada İngiltere, Galler'i 3-0 yendi ve 7 puanla zirvede yer alarak son 16 turuna yükseldi. Grupta 1 puanla son sırada kalan Galler ise turnuvaya veda etti.

İngiltere'nin galibiyet gollerini 50 ve 68'de Marcus Rashford ile 51'de Phil Foden kaydetti.

Gareth Southgate yönetimindeki İngiltere maça; Pickford, Walker, Maguire, Stones, Shaw, Henderson, Rice, Bellingham, Foden, Rashford, Kane 11'iyle başladı.

Galler ise sahaya; Ward, Williams, Rodon, Mepham, Davies, Allen, Ampadu, James, Ramsey, Bale, Moore ilk 11'iyle çıktı.

Maçın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan İngiltere, 50. dakikada Marcus Rashford'ın serbest vuruştan attığı şık golle Galler karşısında 1-0 öne geçti.

Goller art arda geliyor! Dakika 51. Harry Kane'in asistinde arka direkte Phil Foden skoru 2-0'a getirdi.

Rashford'dan bir gol daha! 25 yaşındaki futbolcu 68. dakikada kendisinin iki, takımının üçüncü golünü kaydediyor. Skor şimdi 3-0!

Geride kalan dakikalarda her iki takım da yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyince maç İngiltere'nin Galler karşısında 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Gruptaki ilk maçında İran'ı 6-2 gibi farklı bir skorla mağlup eden İngiltere, ikinci randevusunda ABD ile golsüz berabere kaldı. İngilizler son maçta ise Galler'i 3-0'la geçti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar