Türk yöneticiler Avrupa futbolunda tarihe geçecek

7 Kasım 2022

Güncelleme: 7 Kasım 2022

A
A

İngiltere Championship Ligi'nde Cardiff City ve Hull City yarın karşı karşıya gelecek. Tarihte ilk defa Avrupa'da Türk yöneticiler birbirine rakip olacak. Cardiff City'nin Başkanı Kıbrıs Türkü Mehmet Dalman ve Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı...

ZgotmplZ

Bu hafta İngiltere Championship Ligi'nin 20. haftasında Cardiff City ve Hull City takımları karşı karşıya gelecek...  Bu lig karşılaşması diğer maçlardan biraz farklı... Kulüplerin Türk yöneticileri Avrupa'da bir maçta ilk defa rakip olarak tarihi bir güne imza atacak. 

Cardiff City'nin Başkanı Kıbrıs Türkü iş insanı Mehmet Dalman ve Hull City'nin sahibi Türk iş insanı Acun Ilıcalı...

İki Türk kulüp yöneticisi yarın akşam karşı karşıya gelerek Türk spor tarihine isimlerini altın harflerle yazdıracak.

TÜRKLERİN HEDEFİ MUTLAK GALİBİYET

Avrupa'da bir çok Türk futbolcu oynadıkları maçlarda karşı karşıya gelseler de yönetici düzeyinde ilk defa Türkler birbirine rakip olacak...

Cardiff City'in Başkanı Kıbrıs Türkü Mehmet Dalman ve Türk iş insanı Acun Ilıca tarihi bir başarıya imza atmak için yarın akşam karşı karşıya gelmiş olacak. Cardiff City sahasında Hull City'i ağırlayacak. Championship Ligi 20. haftanın maçı TSİ 21.45'te başlayacak... Hull City ligin alt sıralarından yukarı tırmanması için bu maç hayati bir öneme sahip. Cardiff City de rakibi karşısında 3 puan arayacak.

Türk yöneticiler Dalman ve Ilıcalı'nın maçı protokol tribününde birlikte izlemesi beklenen gelişmeler arasında...

MEHMET DALMAN BAŞKANLIĞINDA CARDİFF CİTY YÜKSELİŞE GEÇTİ

Kıbrıs Baf’ta 1958 yılında dünyaya gelen Mehmet Dalman, dünya çapında tanınan bir yatırım bankacısıdır. Galler futbol kulübü Cardiff City’nin 2013 yılından bu yana başkanlığını yapan Mehmet Dalman, dünya çapında şirketlerin yönetim kurullarında da bulunmuş bir iş insanı olarak karşımıza çıkıyor.

Cardiff City Başkanı Mehmet Dalman,  kulübün sahibi Malezyalı milyarder iş adamı Vincent Tan ile maçları birlikte takip ediyor. 
ACUN ILICALI'NIN HEDEFİ SPORTİF BAŞARI

Futbola büyük bir ilgisi bulunan ve hatta kariyerine spor muhabirliği yaparak başlayan Acun Ilıcalı, Hull City kulübünü Acun Medya üzerinden satın aldı. Türk bir girişimcinin bu denli önemli seviyedeki bir kulübe yatırım yapması, herkesin ilgisini çekti. Hull City taraftarı da bu devralımı büyük bir coşku ve mutlulukla karşılamıştı. Acun Ilıcalı, böyle bir yatırımın her zaman hayalini kurduğunu ve en büyük hedefinin sportif başarı olduğunu sık sık yineliyor. 

Acun Ilıcalı Hull City'i Premier Lig'e çıkarmak için yatırımlarına devam ediyor.
MEHMET DALMAN 4 SEZONDA BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ

Mesleği aslen bankacılık olan 1958 Kıbrıs doğumlu Mehmet Dalman’ın yolu bir yatırım esnasında Malezyalı milyarder iş adamı Vincent Tan ile kesişir. Cardiff City’nin sahibi olan Tan, Mehmet Dalman’ın vizyonun ve yöneticilik yeteneklerinden etkilenerek kendisine kulüp bünyesinde görev vermek ister. 2012 yılında yönetim kuruluna giren Dalman, 2 yıl sonra Cardiff City'nin başkanlık koltuğuna oturdu. Dalman yönetiminde Cardiff City, 4 sezon sonra Premier Lige yükselmiş oldu. Kıbrıs Türkü iş insanın bu başarısı dünya basınında da geniş yankı uyandırmıştı...

DALMAN GENÇLİĞİNDE FUTBOL OYNADI

Dalman'ın Cardiff City'nin başına geçmesinin ardından  Galler basını, Mehmet Dalman’ın gençliğinde Crystal Palace’da top oynadığını, ancak eğitimini futbola tercih ettiğini yazdı.

Galler basını, Dalman’ın finans ve bankacılık dünyasındaki başarılarının “premier lig” çapında olduğunu, Deutsche Bank ve Credit Suisse’de çok başarılı çalışarak, yükseldiğine, Roehampton Institute of Higher Education’daki eğitiminden sonra, London School of Ecomics’de “tarih” master’ı yaptığına dikkati çekti.

Mehmet Dalman Cardiff City başkanlığını başarıyla sürdürüyor.

Mehmet Dalman’ın , Cardiff City Futbol Kulübünde, kulübün yüzde 36 hissesine sahip olan en büyük yatırımcısı Malezyalı Vincent Tan’ın oğlu J-jiun’un yerine geçtiği belirtilmişti. Mehmet Dalman'ın dünyanın en fazla taraftarı bulunan futbol takımı Manchester United’ın Amerikalı Glazer Ailesine satışında da anahtar rol oynadığı biliniyor.

ILICALI HAYAL KURDU, GERÇEKLEŞTİRDİ 

Acun Ilıcalı saha dışında da birçok farklılığı futbol dünyasına kazandırmayı amaçlıyor. Kariyeri boyunca eğlence sektöründe ve insan etkileşimi konusunda büyük başarılar elde eden Acun Ilıcalı, futbolda da benzer planlar hazırlıyor. Hull City taraftarını Türkiye'ye tatile götürmek istediğini belirten Ilıcalı, Türkiye'deki insanları ise Hull City maçlarına götürmenin hayalini kurdu ve bu hayalinin büyük bir kısmını gerçekleştirdi. 

TÜRK KULÜPLERİYLE YAKIN İLİŞKİLER KURDU

Acun Ilıcalı Hull City'nin başarısı için  Türk takımlarıyla da yakın ilişkiler içerisinde... Fenerbahçe'den Allahyar Sayyadmanesh ve Ozan Tufan,Pelkas, Antalyaspor'dan Doğukan Sinik'i bonservisleriyle transfer eden Hull City, daha önce Galatasaray'da oynayan Jean Michael Seri ile son olarak Yeni Malatyaspor'dan Benjamin Tetteh'i de renklerine katmıştı.

BİRLİKTE PROJE YAPABİLİRLER

Dalman ve Ilıcalı Türk futbolunun gelişmesi için birlikte proje yapıp yapmayacağı ise merak konusu... Yıllardır yapılmayanı yaparak Avrupa'da kulüp yöneticiliği bazında Türklerin ismini dünyaya duyuran bu iki önemli isim, Türk futbolunun geleceğine yönelik bir çok katkı yapabilecek potansiyele sahip. Türk sporseverler iş insanları Dalman ve Ilıcalı'dan Türk sporunun gelişimi için ortak projeler geliştirmesi gerektiği konusunda hemfikir. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar