Rangers Şampiyonlar Ligi tarihinin en kötüsü oldu

2 Kasım 2022

A
A

İskoç ekibi Rangers, Şampiyonlar Ligi'nde grup etabının en kötü performansına imza attı.

ZgotmplZ

10 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden İskoçya temsilcisi Rangers, Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonunu hayal kırıklığıyla geçirdi.

Napoli (İtalya), Liverpool (İngiltere) ve Ajax (Hollanda) ile A Grubu'nda mücadele eden İskoç ekibi oynadığı 6 maçtan puan çıkaramazken turnuva tarihine geçti.

Son maçta sahasında Ajax'a 3-1 yenilen ve Avrupa defterini puansız tamamlayan Rangers, 2 gol atıp 22 gol yediği serüvende grubu -20 averajla bitirdi ve Şampiyonlar Ligi tarihinde grup etabının en kötü performansına imza attı.

Rangers'tan önce turnuvanın en kötü performansı, 2012-13 sezonunda grubunu puansız ve -19 averajla tamamlayan Hırvat ekibi Dinamo Zagreb'e aitti.

Türkiye temsilcisi Fenerbahçe de 2001-2002 sezonunda turnuvanın en kötü istatistiklerinden birine imza atmıştı. 6 mağlubiyet alan sarı lacivertli ekip, 4 gol atıp, 12 gol yemiş ve -8 averaj elde etmişti.

Rangers bu sezon grup aşamalarında Liverpool'a 7-1 ve 2-0, Ajax'a 4-0 ve 3-1, Napoli'ye ise her iki maçta da 3-0'lık skorlarla kaybetti.

Türk milli futbolcu Rıdvan Yılmaz takımının Şampiyonlar Ligi macerasında yalnızca bir maçta görev yaptı. Yılmaz, Rangers'ın deplasmanda 3-0 mağlup olduğu Napoli maçında görev yapmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar