Bonservis kuralı değişiyor

Ajansspor, 25 Ocak 2023

Güncelleme: 25 Ocak 2023

A
A

Ara transfer döneminin yıldız takımı Chelsea'nin uzun süreli sözleşmelerle bonservis bedellerini yayarak Financial Fair Play'i delmesi UEFA'yı harekete geçirdi. Bonservis kuralı değişiyor.

ZgotmplZ

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Chelsea'nin yeni transferleriyle uzun süreli sözleşmeler imzalayarak sezonluk harcamalarını düşük göstermeye çalışmasının ardından UEFA, harekete geçti.

Londra kulübü, ara transfer döneminde şu ana kadar Shaktar Dontestk'ten Mykhaylo Mudryk, Benoit Badiashile, Noni Madueke, Andrey Santos ve David Datro Fofana'yı kadrosuna kattı. Oyunculara 167.5 milyon euro (3.42 milyar TL) bonservis ücreti ödendi.

EN PAHALISI MYKHAYLO MUDRYK

Chelsea'nin bu oyuncuları için ödediği bonservis bedelleri şöyle: 

  • Mykhaylo Mudryk - Shaktar Donetsk- 70 milyon euro
  • Benoit Badiashile - Monaco - 38 milyon euro
  • Noni Madueke - PSV Eindhoven - 35 milyon euro
  • Andrey Santos - Vasco da Gama - 12.5 milyon euro
  • David Datro Fofana - Molde - 12 milyon euro
JOAO FELİX 11 MİLYON EUROYA KİRALANDI

Chelsea'nin harcamaları bununla sınırlı kalmadı. Atletico Madrid'den kiralanan Joao Felix içinse 11 milyon euro (225 milyon TL) kiralama bedeli ödendi. Chelsea, oyuncularla uzun süreli sözleşmeler imzalayarak Financial Fair Play kurallarını deldi. Mykhaylo Mudryk ile 8.5, Benoit Badiashile ve David Fofana'yla 6.5, Noni Madueke ile ise 7.5 yıllık anlaşma imzalandı. Bonservis bedelleri de bu sürelere yayıldı.

UEFA HAREKETE GEÇTİ BONSERVİSTE 5 YIL SINIRLAMASI

BBC'nin haberine göre diğer kulüplerin Chelsea'nin stratejisini uygulaması için  Finansal Fair Play kurallarında değişikliğe gidiliyor. Buna göre oyuncularla uzun süreli sözleşme yapmak yine mümkün olacak ama bonservis bedeli sadece ilk 5 yıla yayılabilecek. Yeni kural bu yaz uygulamaya başlayacak ve geriye dönük uygulanmayacak. 

Chelsea'nin yeni ve eski sahipleri: Todd Boehly (solda) ve Roman Abramovich
CHELSEA'NİN SAHİBİ DEĞİŞTİ

Rus oligark Roman Abramovich, Ukranya-Rusya savaşının ardından Chelsea'yi satmak zorunda kaldı. Todd Boehly öncülüğündeki konsorsiyum 4,25 milyar sterlin ödeyerek 2022'nin Mayıs ayında kulübün yeni sahibi oldu. Boehly, yaz transfer dönemi dahil yaptığı harcamalar  450 milyon sterline yaklaştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar