Başakşehir liderlikle turu kaptı

3 Kasım 2022

Güncelleme: 4 Kasım 2022

A
A

UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu'ndaki son maçında ağırladığı İskoçya'nın Hearts takımını 3-1 yenen Medipol Başakşehir, grup lideri olarak doğrudan son 16 turuna yükseldi.

ZgotmplZ

UEFA Konferans Ligi'nde Medipol Başakşehir A Grubu altıncı ve son maçında İskoçya'nın Hearts takımını 3-1 mağlup etti. Türkiye temsilcisi bu sonuç ile grubunu lider olarak tamamlayarak adını son 16'ya yazdırdı.

Grubun diğer maçında Fiorentina deplasmanda Letonya ekibi RFS'yi 3-0 mağlup etti.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan ve saat 18.30'da başlayan mücadeleyi, Gürcistan Futbol Federasyonu'ndan hakem Goga Kikacheishvili yönetti.

Mücadelenin 4. dakikasında Youssouf ile öne geçen Başakşehir, 33. dakikada Serdar Gürler ile farkı ikiye yükseltti. İlk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarının 64. dakikasında Berkay Özcan ile farkı üçe çıkaran Medipol Başakşehir maçın son dakikalarında Atkinson'un golüne engel olamadı ve karşılaşma 3-1 sona erdi.

Bu sonuçla puanını 13 yapan Medipol Başakşehir kendisiyle aynı puana sahip Fiorentina'nın averajla önünde grubunu lider tamamladı ve adını son 16'ya yazdırdı. Fiorentina, grubu ikinci tamamlarken, İskoç ekibi Hearts 6 puanla 3., Letonya takımı Rigas Skola ise 2 puanla 4. sırada yer aldı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde son 16 turu kura çekimi 24 Şubat Cuma günü çekilecek. Turun ilk maçları 9 Mart, rövanş müsabakaları ise 16 Mart’ta oynanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar