Arda İtalya'nın gündeminde: Böyle yetenek 100 yılda bir gelir

9 Kasım 2022

Güncelleme: 9 Kasım 2022

A
A

İtalyanlar, Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler’i mercek altına aldı. Sarı-lacivertli futbolcuya "Türkiye, 17’lik Güler’in hastası" başlığıyla övgü yağdırıldı.

ZgotmplZ

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki genç yıldızı Arda Güler, formayı her giydiğinde beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Genç futbolcunun yükselişi İtalyanların ilgisini çekti.

17 yaşındaki yıldızı manşetine taşıyan La Gazzetta Dello Sport, Arda'nın hayat hikayesini paylaşırken "Böyle yetenek yüz yılda bir gelir" ifadesini kullandı.

Arda Güler bu sezon Fenerbahçe formasıyla 12 resmi maçta toplamda 300 dakika sahada kaldı. 17 yaşındaki on numara bu müsabakalarda 3 gol ve 1 asist üretti. Dinamo Kiev deplasmanında fileleri havalandıran Arda Güler, Fenerbahçe formasıyla Avrupa kupalarının grup ve sonrası aşamasında gol atan en genç oyuncu unvanının sahibi oldu. Arda Güler, UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon bir maçta gol ve asist üreten en genç oyuncu unvanını Jude Bellingham'ın elinden aldı.

La Gazzetta Dello Sport manşetinde Arda'yı, "Böyle yetenek yüz yılda bir gelir" cümlesiyle anlattı.
"BÖYLESİ 100 YILDA BİR GELİR"

Fenerbahçe’nin yeni 10 numarası Arda Güler, İtalya’nın ünlü spor gazetesi La Gazzetta’ya konu oldu. Her geçen gün formunu yukarı çeken genç futbolcu ile ilgili özel bir habere imza atılırken, haberin başlığında "Türkiye, 17’lik Güler’in hastası" başlığı kullanıldı. Türkiye’den kendisiyle ilgili yapılan "Böylesi 100 yılda bir gelir" yorumu da başlıkta tırnak içinde kullanıldı.

La Gazzetta dello Sport’taki makalede genç futbolcunun hayat hikayesi, oyuncu özellikleri, ünlü olması ve şöhrete kavuşması ile ülkesinde kendisiyle ilgili yapılan yorumlara yer verildi.

Sarı-lacivertlilerin kendisini keşfederken scout faaliyetlerinin anlatımında "Arda’yı İstanbul’a getirmek için Türkiye’nin en zengin ailesinin işe müdahil olması gerekti" ifadesiyle kulübün başkanı Ali Koç’un sürece dahil olmasının detaylarına yer verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar