Şenkul görevi devraldı, Güngördü'ye plaket sundu: Aygın da törendeydi

29 Aralık 2022

Güncelleme: 29 Aralık 2022

A
A

Girne Belediyesi'nde devir teslim töreni bugün yapıldı.

ZgotmplZ Girne Belediyesi

Murat Şenkul, Girne Belediyesi koltuğunu Nidai Güngördü’den devraldı.

Devir teslim töreni bugün Girne Belediyesi Yeni Hizmet binasında gerçekleşti.

Törenine, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne İlçe Başkanı, CTP Milletvekili Ongun Talat, CTP Milletvekili Fikri Toros, Girne Belediyesi eski Başkanı Sümer Aygın ve yeni dönemde göreve seçilen belediye meclisi üyeleri katıldı.

Girne Belediyesi eski Başkanı Sümer Aygın da devir teslim töreninde yer aldı.
GÖNGÖRDÜ: GÜZEL İŞLER YAPACAKLAR

Devir teslim döneminde konuşan Girne Belediyesi eski Belediye Başkanı Nidai Güngördü, yerel seçim ve propaganda sürecinin Girne’de son derece olgun ve demokratik bir ortamda geçtiğini, kentte hiçbir olumsuzluk yaşanmadığını belirterek, bunun Kıbrıs Türk halkının bu konudaki gelenek göreneğinin ne kadar iyi noktada olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti.

Girne Belediye Başkanlığı görevine seçilen Murat Şenkul’a, yeni belediye meclisi üyeleri, muhtar ve azalara başarılar dileyen Nidai Güngördü, ülkede ve kentte güzel işler yapacaklarına inanç belirtti.

Girne Belediyesi eski Belediye Başkanı Nidai Güngördü, törende kısa bir konuşma yaptı.
ŞENKUL'DAN GÜNGÖRDÜ'YE PLAKET

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul da, seçimin ardından pazartesi günü Nidai Güngördü ile bir araya geldiklerini dile getirerek, devir teslimde, belediyede gergin bir hava yaşanmamasında Güngördü'nün çok büyük bir etkisi olduğunu söyledi.

Belediye başkanları görevlerini devretse de, belediye personelinin her zaman işlerinin başında olacağını vurgulayarak, personelden herhangi bir endişe yaşamamalarını isteyen Şenkul, belediyede sadece yönetsel değişikliğe gideceklerini söyledi.

Göreve seçilen belediye meclis üyeleri, muhtar ve azaları kutlayarak, birlikte Girne‘de güzel işler yapacaklarını dile getiren Şenkul, Güngördü'nün 8.5 yılda yaptığı işleri daha ileriye taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yeni dönemde göreve seçilen belediye meclisi üyeleri de törene katıldı.

“Bu bir bayrak yarışıdır, başkan, belediye meclisi ve kent halkıyla birlikte,  bayrağı aldığımız yerden daha ileriye taşımak için uğraşacağız.” diyen Şenkul, Girne Belediyesi'ne başkanlık yapan tüm isimlerin tecrübe, tavsiye ve bilgi birikimlerinden faydalanacaklarını vurguladı.

Girne Belediye binasının herkesin evi olduğunu ve kapısının her zaman tüm başkanlara açık olduğunu vurgulayan Şenkul, seçim sürecinde yaşanan demokratik kültürü 4 yıllık görev süreci içerisinde de yaşatmayı ve kentte herkesin birbiriyle barışık olmasını istediklerini belirtti.

Girne doğumlu ilk belediye başkanı olmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, Girne’de başlayan yeni dönemde hedeflerinin kenti ayağa kaldırmak olduğunu vurgulayan Murat Şenkul, yeni dönemde Girne’nin belediye yönetimi ve halk tarafından daha fazla sahiplenilmesi gerektiğini söyledi.

Nidai Güngördü'ye hizmetleri için teşekkür eden Şenkul, bundan sonraki yaşamında, sağlık ve mutluluk diledi.

Devir teslim töreni sonunda, Murat Şenkul, Güngördü ’ye teşekkür plaketi sundu.

Murat Şenkul'u törende eşi ve çocukları da yalnız bırakmadı. / MYK

 Devir teslim töreninin ardından Nidai Güngördü, belediye çalışanlarıyla vedalaşarak, hizmet binasından ayrıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar