Murat Şenkul'dan seçim analizi ve ilk 100 gün hedefi

29 Aralık 2022

Güncelleme: 3 Ocak 2023

A
A

Yerel seçimlerde iki dişli adayı geride bırakarak Girne Belediye Başkanı seçilen Murat Şenkul, mazbatasını almadan hemen önce MYK Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Şenkul, ilk günden Girne için çalışmaya başladıklarını anlattı.

ZgotmplZ MYK Haber

Yerel seçimlerin en dikkat çeken başarılarından birine imza atan Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, seçim sabahı hizmet için çalışmalara başladı.

Girne'de oyların yüzde 34.30'unu alan Cumhuriyetçi Türk Partisi adayı Murat Şenkul, ipi önde göğüslemişti. Bağımsız aday Nidai Güngördü yüzde 32.34, Zeki Çeler ise yüzde 31.66'lik oy oranı elde etmişti.

Göreve resmen devralmasa da belediye binasına adeta üs kuran Şenkul, ciddi bir görev aldıklarını ve ciddi sözler verdiklerini işaret ederek, ilk günden Girne için çalışmaya başladıklarını anlattı. 

Murat Şenkul, çarşamba sabahı mazbatasını almadan Girne Belediye binası önünde MYK Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

İLK İCRAATLAR

Şenkul, seçim süreci ve sonuçlara ilişkin şöyle konuştu:

"Çetin, zorlu bir yarış oldu. Beklentimiz daha farklı bir sonuç almaktı ancak son günlerde belki bizim eksikliğimizden belki yapılan anket manipülasyonlarından, kendi verilerimize göre 4-5 puan kaybettiğimizi gördük ama günü sonunda yine ipi göğüsledik. Amaç kazanmak ve Girne'ye hizmet etmekti. Bu noktada mutluyuz. Artık mutluluğumuz, yorgunluğumuz heyecana ve motivasyona dönüştü."

"Ciddi sorunları olan bir kentte görev aldık, ciddi sözler verdik. O ciddiyetle pazartesi sabah sabah, mazbatamızı almadan söz verdiğimiz ana konularda çalışmalara başladık." diyen Murat Şenkul, attıkları ilk adımları da şu şekilde sıraladı:

"Belediye içerisinde idari yapılanma için çalışmalarımıza başladık.

Sokaklarda hızlı dokunuşlara başladık. Girne’de yanmayan tüm aydınlatmalar tespit edilmeye başlandı. Hemen ardından ana caddelere geçeceğiz.

'Alo 185' hattını güçlendirmek için hemen hızlı çalışmaya başladık. 7/24 hizmet verir hale getirdik. Cuma günü dijitalleşme yönünde 7/24 su yükleme yapabilme için görüşmeler yapacağız. Biz işe hıza başladık.

Çünkü bir süre sonra halkın beklentisi sahada bir şeylerin oluşmasını görmek olacak. Onlar onu sorgulamadan biz ‘İşte bakın yaptık.’ demek istiyoruz.

Trafik noktasında yukarıda kaçış noktası var dün oradaydık. Orayı düzenlememiz lazım. Yoğun trafikte orada birikme başlayacak. Sıkıntılara sebep olabilir. Yerinde tespit yaptık. Eski Eserler Dairesi müdürüyle, Şehircilik Dairesi Müdürü ile randevulaştık."

VATANDAŞTAN BEKLENTİLER

Bu cumartesi ve pazar günü tebrikler için belediyede olacağını kaydeden Şenkul, "Pazartesi gününden itibaren müsaade istiyorum. İçeriye kapanacağız ve söz verdiğimiz işleri yapabilelim. Bu noktada kimseye kapıları kapatmak değil ama, bizim de iş yapabilmek adına toplantılar yapmamız lazım. Çünkü ciddi sorunlarımız var. Pazara kadar gelmek isteyenler cumartesi de belediyede olacağım gelebilirler." ifadelerini kullandı.

Vatandaşın da talep ve şikayetlerini beklediklerini vurgulayan Murat Şenkul, "Her türlü eleştiriye bilgilendirmeye geri dönüşe açığız. 'Alo 185' hattını pazartesinden itibaren çok güçlendireceğiz. Her türlü şikâyet hakkında özellikle sokak aydınlatmaları konusunda, kendi mahallende karanlık ise bildirim yapmalarını istiyoruz. Ne kadar da tespit etsek Girne çok küçük bir yer değil. Geri bildirimler çok daha önemli." dedi.

SEÇİMİ NASIL KAZANDI?

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, seçimi kazanmalarını sağlayan motivasyon ve faktörlere de değindi:

"İki tane faktör var bana göre; bir tanesi CTP’nin örgütlü yapısı. Yapının sahada eski ilçe başkanından tutun yeni ilçe başkanı, yönetim kurulu üyelerine kadar aktif bir şekilde mücadele etmesi… Benimle çok ciddi efor sarf etmeleri...

'Yeni bir Girne kimliği yaratmak istiyoruz.' dedik. Bunun toplumda karşılığı olduğunu gördük. Türkiye doğumlu seçmenlerimizde karşılığı olduğunu gördüm. Çok da alışkın olmadığım şekilde CTP’ye çok fazla oy vermemiş kitlelerle iletişim halinde olduk, onların güvenini kazandık. Bu güveni kazanırken tamamen samimiyet çizgileri içinde bireysel sözler vermeyerek, toplumsal bir yaklaşımla bunu başardık."

YDP'Lİ ÜYEYE ASBAŞKAN YARDIMCILIĞI DÜŞÜNCESİ

Şenkul, ilçedeki Türkiyeli nüfusunun yoğunluğuna da dikkat çekerek, meclis üyeleri arasında Türkiye doğumlu adayların sayısının fazla olmasını arzu ettiğini ancak tek bir Türkiye doğumlu ismin seçilebildiğini işaret ederek, kendisine meclis asbaşkanı yardımcılığı teklif edeceğini kaydetti. Murat Şenkul bu konuyu şöyle anlattı:

"Belediye meclisimizde Türkiye doğumlu insanlarımızı görmek istiyorum.' dedim. Ayrım yaptığımdan değil, bu kentin yapısı aslında bu. Yarı yarıya bir nüfus var. Ayrımcılık değil tespit anlamında söylüyorum. Belediye meclisinde bu anlamda temsiliyet olmasını çok istedim. Bu seçimde tek başarısız olduğumuz konu ne yazık ki bu oldu. Bir tek Yeniden Doğuş Partisi’nden (YDP) Hüseyin Çakır arkadaşımız belediye meclisine girebildi.

Mecliste YDP’nin temsiliyeti bir tane ama asbaşkanlık konusunda CTP’li bir üyeyi seçeceğiz ama meclis asbaşkanı yardımcısı olarak da Türkiye doğumlu arkadaşımızın olmasını istiyoruz. Bunu sadece ayrım için değil, birleşmeyi göstermek için, iyi niyetimizi, samimiyetimizi göstermek için uygulayacağız. Tabi ki kendi de istiyorsa, istemiyorsa yapacak bir şeyimiz yok.

Biz Girneli kimliğini yaratmak için birleşmeye kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Meclis seçimi de bunu başaramadık en azından as başkanlık as başkan yardımcısı seçimlerinde bunu başarma adına bir inisiyatif üstleniyorum. Çünkü bu kenti hep birlikte yöneteceğimizi söylemiştim."

İLK 100 GÜN PROJELERİ

Murat Şenkul, mazbata aldıktan sonra ilk 100 gün projelerini de şu şekilde sıraladı:

"Trafiği rahatlatacağız.' demiştik. İnşallah ocak ayında kaçış yolunun asfaltını atmış olacağız. Ufak dokunuşlar olarak peyzaj anlamında bunlara çok hızlı giriş yapacağız. Buna ek olarak belediye içerisinde huzursuzluk vardı. Hem Nidai (Güngördü) beyle verdiğimiz fotoğrafla hem bugüne kadar takındığımız tavırla bir barış ortamı oluştu. Bir huzursuzluk yok.

Finansal durumumuzu görmek için sabırsızlanıyorum. Hala da ulaşamadığımız veriler var. Onları gördükten sonra tüm anlatacağımız projelerde finansal bacak da vardır. Finansal bacağın oluşmasının ardından daha kesin şeyler söylerim. Ama şunu bilsin Girneliler çok ciddi, hızlı ve özverili çalışmaya hazırız. Belli bir sistem oturana kadar cumartesi ve pazar çalışacağız.

Toplu ulaşım konusunda Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi, hem de Çatalköy-Esentepe Belediyesi'yle bu Kuzey Sahil Şeridi'nde ortak bir görüşme ile, bu 100 günde onun da zeminini hazırlamamız lazım. Bu vatandaş içinde bir devrim."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar