Bican'dan kadınlara tam destek

9 Aralık 2022

Güncelleme: 9 Aralık 2022

A
A

CTP Güzelyurt Belediyesi Başkan adayı Osman Bican, kadınların çalışma yaşamına aktif katılımını desteklemek amacıyla, özellikle düşük gelirli yurttaşların faydalanabileceği belediye kreşini yeniden hizmete koyacaklarını söyledi.

ZgotmplZ

 Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Güzelyurt Belediye Başkan Adayı Osman Bican yerel seçim öncesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bican  Aydınköy Kadın Kursu’nu ziyaret etti. Kadınların el emeği göz nuru el işlerini yerinde gören ve inceleyen Bican, kadınların ekonomik yaşamda daha çok yer almasını istediklerini, bunun için de projeler geliştirdiklerini belirtti.

Bican, “Evde veya kurslarda el işi yapan, üretime meraklı kadınların el emeği ürünlerini satışa çıkarıp, gelir elde edebilmesini sağlamak için ‘kadın emeği pazarı’ kurmayı planlıyoruz” dedi. Bican, kadınların daha çok sosyalleşebileceği, becerilerini geliştirebileceği alanların artırılıp geliştirilmesinin de önemine değindi.

kursiyelerle bir araya gelen Bican, onların sorunlarını dinleyerek çözüm önerileri sundu. 
“MAHALLE KÜTÜPHANELERİ KURACAĞIZ”

CTP Güzelyurt Belediyesi Başkan adayı Bican, belediyelerin temel görevlerinin yanı sıra halkın mutluluğu için de yapması gereken faaliyetler olduğuna değindi.  Bican, bu kapsamda halk meclisleri, esnaf gezileri düzenleyip, mahalle kütüphaneleri kurarak toplumun sosyalleşmesine katkı sağlayacaklarını söyledi. Bican, toplumu yönlendirmenin de başlıca görevleri arasında yer aldığına inandıklarını ifade ederek, toplumun çeşitli kesimlerine yönelik danışmanlık hizmeti vereceklerini, halkın sorunlarını ne şekilde ve hangi kurumlar aracılığıyla çözebileceklerine yönelik yardımda bulunacaklarını vurguladı.

Başkan Adayı Bican, belediye başkanı seçildiği takdirde kadınlara yönelik gerçekleştirecekleri çalışmaları anlattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar