Yeni Sağlık Bakanı Altuğra'nın ilk programı Eczacılık Günü etkinliği oldu

15 Mayıs 2022

Güncelleme: 16 Mayıs 2022

A
A

Cuma günü görevini Dr. Ali Pilli’den devralan İzlem Gürçağ Altuğra'nın ilk programı Eczacılık Günü etkinliği oldu.

ZgotmplZ

Ünal Üstel Başbakanlığında kurulan UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinde Sağlık Bakanı olan İzlem Gürçağ Altuğra'nın ilk programı Eczacılık Günü etkinliğinde konuşmak oldu.

Altuğra, cuma günü görevi Dr. Ali Pilli’den devralmıştı.

ECZACILIK GÜNÜ...

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinlikleri çerçevesinde Grand Paşa Otel Lefkoşa'da düzenlenen toplantıya katılarak konuşma gerçekleştirdi.

Altuğra, Sağlık Bakanlığı görevine gelmesinin  ardından eczacıların, bu özel günlerinde yanlarında olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, Eczacılık mesleği ve eczacıların, birinci basamak sağlık sektörünün en önemli yapı taşları olduğunu kaydetti. 

Bakan Altuğra konuşmasını şöyle sürdürdü:  

Pandemi döneminde sadece ülkemizde değil, tüm dünyada ilaç sıkıntısı yaşanmıştır. Tedarik zincirlerinin aksaması, üretimlerin azalması ve buna bağlı fiyat artışları meydana gelmiştir.

Eczacılıkla ilgili yasal çalışmaların hızlandırılması, daha önce çalışmaları yapılan Eczacılar Birliği Yasası’nın geçirilmesi için adım atılacaktır. İlaç takip sistemi ve otomasyon konusunda çalışmalara başlanmıştır ve devam etmektedir. Toplum sağlığını ve kamu yararını her şeyin üstünde tutan sağlık çalışanları ve siz değerli paydaşlarımızla birlikte daha iyi bir sağlık sistemine ulaşmamız, öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle eczacılık mesleğine ömür, emek ve gönül vermiş, çok değerli hizmet ve gayretleriyle topluma hizmet eden tüm eczacılarımızın, Eczacılar Günü’nü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar