Pilli bile dert yandı: Çok şeyler yapmak istiyoruz ama 6 ayın içinde 3-4 tane hükümet oluştu

12 Mayıs 2022

Güncelleme: 12 Mayıs 2022

A
A

Sağlık Bakanı Pilli, uzun soluklu bir hükümet kurulamayışından dert yandı.

ZgotmplZ

Bugün kutlanan 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü'ne Sağlık Bakanı Ali Pilli'nin konuşması damgasını vurdu.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği ile Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası iş birliğinde düzenlenen törende konuşan Pilli, uzun soluklu bir hükümet kurulamayışından dert yandı.

Ülkede sorunların süratle çözülmesinin bazen kolay olmadığını kaydeden Pilli, “Çok şeyler yapmak istiyoruz ama 6 ayın içinde 3-4 tane hükümet oluştu.” dedi.

Pandemi döneminde sorunların daha da derinleştiğinin,  çözülmesi elzem sorunların bulunduğunun farkında olduğunu vurgulayan Ali Pilli, "Diyalog ve istişare içinde hareket etmeye hazırız. Bütün sorunlar önümüzdeki günlerde çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

Taşımacılıkta şu an yaşanan sorunun çözüleceğini, ek mesailerin cuma günü ödenmesinin hedeflendiğini belirten Sağlık Bakanı, çalışma şartlarının düzenlenmesi, sağlık yasalarının süratle geçmesi ve güncellemesi için çalışacaklarını belirtti.

Pandemi döneminde 270’e yakın kişinin geçici olarak işe alındığını söyleyen Pilli, bu kişilerin sınavla hemşirelik kadrosuna geçmesinin mücadelesini verdiğini kaydetti.

Pilli, 500 yataklı hastanenin 2-3 yıl içinde bitirileceğini, enflasyondan dolayı ihale süreçlerinin durduğunu ancak Girne Hastanesi’nin, AMATEM’in ve yarım kalan Güzleyurt hastanesinin de tamamlanacağını söyledi. 

Pilli, yoğun bakım ünitelerini de artıracaklarını söyleyerek, bir süre sonra pandemi hastanesindeki yoğun bakımın da diğer hastalara açılacağını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar