Altuğra beklenen haberi verdi: Onkoloji, MS ve epilepsi ilaçları geldi

30 Ocak 2023

A
A

Sağlık Bakanı Altuğra, İlaç Eczacılık Dairesi’ne onkoloji, MS ve epilepsi ilaçlarının geldiğini açıkladı.

ZgotmplZ MYK Haber

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, BRT’de katıldığı "Burası Önemli" programında sağlıkta yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. 

İlaç krizinin küresel boyutta olduğuna işaret eden Altuğra, ilaç üretiminde ciddi bir hammadde kaynaklı sıkıntı olduğunu söyledi.

İlaç tedariki konusunda Türkiye Sağlık Bakanlığı ile koordineli çalışmaların sürdüğüne vurgu yapan Altuğra, “Eczacılar Birliği ve ecza depoları ile sağlıklı bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hesap veremeyeceğimiz bir durum yok.” dedi.

"İLAÇLAR GELDİ"

Sağlık Bakanı Altuğra, “İlaç Eczacılık Dairesi’ne onkoloji ilaçları geldi, MS ve epilepsi ilaçları gelmiştir. Bazı ecza depoları ülkemize ilaçların getirilmesi adına onay aldı. İlaçlar yaklaşık bir hafta, on gün sonra ülkemizde olacak. Bu bağlamda ilaçlar geldi ve gelmeye devam edecek.” şeklinde konuştu.

"KENDİ İLACIMIZI ÜRETMELİYİZ"

İzlem Gürçağ Altuğra, “Biz kendi ülkemizde ilaç üreten fabrikalarımızı kurmalıyız. Çok sık kullanılan ilaçları, hammaddesine kolay ulaşılan ilaçları üretebileceğimize inanıyorum.” dedi.

"SADECE KKTC KİMLİK KARTI OLANLAR İÇİN DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

Türkiye ile sağlıkta açıklanan son iş birliği konusuna da açıklık getiren Altuğra, ilk etapta hem TC hem de KKTC kimlik kartı olanların Türkiye’deki sağlık sisteminden yararlanacağını, ancak öncelikle bir protokol imzalayacaklarını söyledi.

Altuğra, “Sadece KKTC kimlik kartı olanların uygulamadan yararlanması için de çalışmalarımız sürüyor. Görüşmelerimiz sürdükçe, protokolün içeriği de netleşecek.” dedi.

Yasal mevzuat gereği Genel Sağlık Sigortası ve Döner Sermaye Yasası için çalışmalara hız verdiklerini de belirten Altuğra, 6-7 Şubat’ta bir teknik heyetin Ankara’da olacağını açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar